Vordingborg Kommune stiller rekordstor lånegaranti til havn

En enig kommunalbestyrelse har besluttet at stille en lånegaranti til Vordingborg Erhvervshavn på 170 millioner kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Onsdag blev der skrevet historie i Vordingborg Kommune.

En enig kommunalbestyrelse besluttede nemlig at stille en lånegaranti for Vordingborg Erhvervshavn på 170,1 millioner kroner – og det er den største investering i kommunen nogensinde.

- Vi har valgt at stille lånegaranti, fordi vi har mulighed for at lave en havn, som gør, at vi kan tiltrække nye virksomheder. Og de allerede eksisterende kan få lov til at udvide, fortæller borgmester i Vordingborg, Michael Seiding Larsen (V), til TV ØST.

quote Det er en langsigtet plan for at kunne tilbyde havnens kunder de bedste forhold

Michael Seiding Larsen (V), borgmester

- På den måde kan vi gøre os attraktive i forhold til den nye Storstrømsbro, og det er også samtidig en langsigtet plan for at kunne tilbyde havnens kunder de bedste forhold. Det er et løft til hele området.

Giver arbejdspladser

Borgmesteren regner også stærkt med, at investeringen kan give bonus på kommunen i form af nye arbejdspladser.

- Der kommer til at være en anlægsfase, når havnen skal udvides, som giver arbejdspladser. Vi håber selvfølgelig især, at det bliver en bonus for de lokale, og at det bliver lokale virksomheder, der skal være med til at udbygge havnen, siger Michael Seiding Larsen. 

Læs også
Vordingborg Havn drømmer om nyt erhvervseventyr
Læs også
Vordingborg Havn drømmer om nyt erhvervseventyr

Men også mere langsigtet er der grund til optimisme, siger han.

quote Der skal også bruges elektrikere og håndværkere løbende, så det skulle gerne have en stor afsmittende effekt på lokalområdet og hele kommunen

Michael Seiding Larsen (V), borgmester

- Når virksomhederne udvider, så vil det også give behov for flere medarbejdere. Og så skal der også bruges elektrikere og håndværkere løbende, så det skulle gerne have en stor afsmittende effekt på lokalområdet og hele kommunen.

Udvidelsen af havnen betyder blandt andet, at den skal gøres 10,4 meter dyb. På den måde kan havnen tage imod de helt store skibe, og det kan hjælpe dem med for eksempel at komme i betragtning som produktionshavn for Storstrømsbroen.

Det betyder, at havnen bliver det sted, at broelementerne bliver produceret og sejlet ud fra. Den endelig beslutning om produktionshavn for Storstrømsbroen bliver truffet til efteråret.

 


Nyhedsoverblik