Vordingborg kåres som solsikker kommune

Vordingborg Kommune er udnævnt til Solsikker Kommune 2017. Med den nye titel følger 500 bøllehatte, som uddeles til kommunens børn henover sommeren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er vigtigt at passe godt på sig selv i skyggen, når solen står højest. På den måde kan man undgå kræft i huden.

Det er et af budskaberne fra Kræftens Bekæmpelse, som Vordingborg Kommune har taget til sig.

Derfor er de blevet godkendt som Solsikker Kommune 2017 af Trygfonden og Kræftens Bekæmpelse. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Med den nye titel har kommunen fået 500 bøllehatte, hvoraf nogle mandag blev delt ud til børnene i Børnehuset Troldehaven i Vordingborg. 

Overleveringen af bøllehatte skete i Børnehuset Troldehaven i Vordingborg, hvor udvalgsformand Kim Petersen fra Sundheds- og Psykiatriudvalget gav hattene videre fra Kræftens Bekæmpelse.
Overleveringen af bøllehatte skete i Børnehuset Troldehaven i Vordingborg, hvor udvalgsformand Kim Petersen fra Sundheds- og Psykiatriudvalget gav hattene videre fra Kræftens Bekæmpelse. Foto: Vordingborg Kommune

Resten af hattene skal deles ud hen over sommeren til kommunens børn gennem daginstitutioner, dagplejere og Sundhedsplejen. På den måde kan børnene låne en hat, hvis de har glemt deres egen derhjemme.

Godkendelsen som solsikker kommune er kommet i stand, fordi Vordingborg har haft fokus på at sikre steder med skygge og at gøre borgerne opmærksomme på at beskytte sig mod solen, når den er stærkest mellem klokken 12 og 15.

For eksempel har alle kommunens daginstitutioner haft fokus på, at der er skyggemuligheder ved deres legepladser. Desuden har kommunen tænkt naturlige skyggemuligheder ind de steder, hvor det er muligt og relevant, når det kommer til byplanlægningen. 

Fakta om solsikkerhed

  • Kræftens Bekæmpelses solkampagne fokuserer igen i år på de vigtige 3 S’er: Skygge, solhat, solcreme.
  • Det er solens UV-stråler, der kan give kræft i huden. Dagens UV-indeks kan man blandt andet finde på www.dmi.dk/vejr/sundhedsvejr/uv-indeks/.
  • Kræftens Bekæmpelse har også lavet en UV-app, som kan hentes gratis til både Android og iPhone.
  • Man kan få tips om solbeskyttelse hos Kræftens Bekæmpelse på www.cancer.dk.
Kilde: Kræftens Bekæmpelse og Trygfonden

Nyhedsoverblik