Vordingborg Kommune dropper at anke dom i Mern-sag

Martin Larsen fik den 23. maj at vide, at han vandt en erstatningssag mod Vordingborg Kommune i den såkaldte Mern-sag. Nu har kommunen valgt ikke at anke dommen. Foto: TV2 ØST

Vordingborg Kommune vil ikke anke dommen i den såkaldte Mern-sag, hvor to plejebørn for nyligt vandt en erstatningssag.

Mandag aften har politikerne i Udvalget for Børn, Unge og Familie besluttet, at de ikke vil anke dommen mod kommunen i den såkaldte Mern-sag.

Det oplyser Vordingborg Kommune i en pressemeddelelse.

Udvalget begrunder afgørelsen med, at ikke vil trække to tidligere plejebørn igennem endnu en retssag, som muligvis kan vare flere år. Det forklarede udvalgets formand, Nikolaj W. Reichel (S), over for TV2 ØST her til aften.

Der er nogle menneskelige hensyn at tage til de to personer, der også har været involveret. Vi ønsker også fra udvalgets side at sige: Nu skal I også komme videre.

Nikolaj W. Reichel, formand for Udvalget for Børn, Unge og Familie

- Vi har valgt ikke at anke sagen, fordi at den kendelse, der var, var så klar, så det ikke rigtig gav mening at anke, siger Nikolaj W. Reichel og tilføjer:

- Desuden er der også nogle menneskelige hensyn at tage til de to personer, der også har været involveret. Vi ønsker også fra udvalgets side at sige: Nu skal I også komme videre.

Vandt erstatningssag for 11 dage siden

For 11 dage siden vandt de to tidligere plejebørn en sag over Vordingborg Kommune.

En af dem er Martin Dannefeldt Larsen. Dommen i Østre Landsret betød, at han og det andet tidligere plejebarn hver har udsigt til 300.000 kroner i erstatning. 

Dagens udmelding fra Vordingborg Kommune vækker glæde hos Martin Dannefeldt Larsen. For dermed er der sat punktum i den sag, der har præget ham i årevis.

- Jeg tænker, det er dejligt, vi ikke skal til flere retslige møder igennem. Hverken for vores part eller for kommunens part. Så jeg synes, det er en god ting, siger Martin Dannefeldt Larsen.

Martin Dannefeldt Larsen boede hos nogle plejeforældre, der tilbage i 2012 blev idømt fængselsstraffe for at have udøvet vold og at have vanrøgtet flere af sine plejebørn. 

Senere stævnede de to af plejebørnene så Vordingborg Kommune for ikke at gribe ind over for mishandlingen. 

I videoen herunder kan du se, da Martin Dannefeldt Larsen vandt over Vordingborg Kommune i Mern-sagen.

01:00

VIDEO: Se øjeblikket, hvor Martin Dannefeldt Larsen får at vide, at han har vundet sagen.

Luk video

Den sag vandt de i Østre Landsret den 23. maj i år.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App