Vordingborg afsætter tocifret millionbeløb til skoler i bred budgetaftale

Alle partier bakkede op om Vordingborg Kommunes netop indgået budgetaftale.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

41 millioner kroner til skole- og klubområdet.

Sådan lyder det blandt andet i Vordingborg Kommunes netop indgåede budgetaftale for 2019 og overslagsårene 2020-2022.

Bag aftalen står alle otte partier i kommunalbestyrelsen.

- Det er en god aftale, vi har fået landet, og jeg vil gerne sige tak til alle partierne for at ville være med til at tage ansvar for budgettet, lyder det fra borgmester Mikael Smed (S) i en pressemeddelelse.

quote Der har været en god og konstruktiv stemning gennem alle forhandlingerne, og der er mange positive ting af fremhæve i budgettet

Else-Marie Langballe Sørensen (SF)

- Selvom vi allerede i foråret gav flere af vores store områder et samlet løft på 28,6 mio kroner, så har vi blandt andet fundet ekstra penge til at styrke vores skoler og klubtilbud og til at sikre en bedre overgang for de unge, som skal fra folkeskolen og videre ud på en ungdomsuddannelse. Så budget 2019 er også en vigtig investering i vores børn og unge.

En konstruktiv stemning

Udover de 41 millioner til skole- og klubområdet, ønsker kommunen med den nye budgetaftale også at sætte 12 millioner kroner af til erhvervsområdet. Pengene skal blandt andet gå til at klargøre Klintholm havn til servicehavn.

Desuden bliver der afsat 6,8 millioner kroner til fritids- og idrætsområdet og fem millioner til den grønne kommune, som de kalder det. Det er blandt andet vedligehold af grønne arealer og boldbaner.

22212.jpg
Læs også
Se kortet: Har din kommune overskredet budgettet?
22212.jpg
Læs også
Se kortet: Har din kommune overskredet budgettet?

- Der har været en god og konstruktiv stemning gennem alle forhandlingerne, og der er mange positive ting af fremhæve i budgettet. Jeg er blandt andet rigtig glad for, at vi i fællesskab har besluttet at afsætte penge til at udvikle vores kyster og strande og fortsætte det vigtige Biosfæreprojekt på Møn og øerne omkring. Vordingborg Kommune skal være en grøn kommune, og budget 2019 er et vigtigt skridt i den retning, siger Else-Marie Langballe Sørensen (SF), der er 2. viceborgmester.

Alle skatter holdes samtidig i ro – også for virksomhederne.


Nyhedsoverblik