Voldsramte kvinder afvises på krisecenter

Holbæk Krisecenter Medusa har udvidet, men må igen melde, at alle pladser er optaget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det skulle have været nok, men fire nye pladser på Holbæk Krisecenter Medusa i Holbæk er lynhurtigt blevet optaget, så man nu igen må afvise kvinder i nød.

Det skriver Nordvestnyt.

For godt to uger siden stod de første to værelser klar til kvinder og børn fra voldsramte familier. Men knap var værelserne færdige, før de blev taget af kvinder i krisesituationer. Det samme skete for nylig, da to yderligere værelser blev klar til indflytning.

- Grænser for hvor store vi kan blive

Dermed er alle 12 værelse optaget, og krisecentret i Holbæk må nu afvise kvinder, når de kommer og søger hjælp.

- Der er behov for endnu flere værelser, men vi skal kunne følge med. Der er grænser for, hvor store vi kan og ønsker at blive, hvis vi skal kunne yde den nødvendige støtte, så kvinder kan begynde et nyt liv uden vold, siger Ane Voss, leder af Holbæk Krisecenter Medusa, til Nordvestnyt.

Udvidelsen på de fire værelser er sket i samarbejde med tømrer- og snedkervirksomheden HM Gruppen A/S, som har købt og istandsat et hus, som nu lejes ud til krisecentret. 

Der bor i øjeblikket 12 kvinder og ni børn på Holbæk Krisecenter Medusa.

Se indslag om underkapaciteten på krisecentrene herunder. Indslaget blev sendt 18. juli 2017.

Krisecentre for voldsramte kvinder har svært ved at få plads til alle, der søger ind. I Ringsted er der fyldt helt op, og i Holbæk bygger man nu til for at få plads til flere.

Nyhedsoverblik