Virksomheder adopterer studerende fra turismeuddannelse

Flere virksomheder i regionen har indgået samarbejde med turismeuddannelsen, der åbner i Nykøbing Falster næste år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det bliver lettere for de studerende fra turismeuddannelsen Leisure Management at snuse til karrieremuligheder allerede tidligt i studieforløbet.

Det sker, når uddannelsen næste år åbner i Nykøbing Falster. Her har flere regionale virksomheder valgt at indgå samarbejde med uddannelsen, hvor virksomhederne adopterer studerende i praktikforløb.

-  Vi kan se det som en mulighed for, at endnu flere studerende får opbygget et godt lokalt netværk, der sætter dem i stand til at bidrage til vækst og udvikling i de lokale virksomheder og organisationer, når de afslutter deres uddannelse, siger Steen Frederiksen, Centerchef for Ledelse og Oplevelsesdesign, UCSJ i en pressemeddelelse.

Det er virksomheder som Lalandia, Knuthenborg Safaripark og Geocenter Møns Klint der har valgt at indgå i samarbejdet.

undervisning_ucsj.jpg
Læs også
Turisme-uddannelse kommer til Nykøbing Falster
undervisning_ucsj.jpg
Læs også
Turisme-uddannelse kommer til Nykøbing Falster

Win win for begge parter

Aftalen giver ikke bare de studerende gode kontakter i erhvervslivet. Virksomhederne får også glæde af nye kræfter, mener centerchefen.

- Med adoptionsaftalerne får de studerende mulighed at nyde godt af de lokale virksomheder og organisationer viden fra dag ét af deres studie, der hjælper dem med finde deres vej ind i oplevelsesøkonomien. Virksomhederne og organisationer får til gengæld kontakt til engagerede studerende, der bl.a. har den nyeste viden om fx markedsføring via de sociale medier, servicedesign og ideudvikling, siger Steen Frederiksen.

17 virksomheder i regionen har allerede meldt sig til at være med. De tager tilsammen 30 studerende.

Steen Frederiksen forventer, at det bliver muligt at sikre alle de kommende studerende en samarbejdsaftale med en virksomhed, når de påbegynder deres uddannelse til september 2018.

Leisure Managementuddannelsen uddanner bachelorer med speciale i at planlægge koordinere, markedsføre og økonomistyre projekter i forskellige brancher inden for oplevelsesindustrien, turisme, event, sport, kunst- og kultur, hotel og restauration.

Uddannelsen har hidtil været udbudt på engelsk i Nykøbing Falster, men vil i 2018 åbne som en dansksproget uddannelse, der indtil da kun har været udbudt i Roskilde.

De er med i samarbejdet:

Guldborgsund Kommune
Lolland Kommune
Vordingborg Kommune
Business Lolland-Falster
Lalandia
BonBon-Land
Knuthenborg Safaripark
Geocenter Møns Klint
Danmarks Borgcenter
Nykøbing FC
Golf & Fun Park Marielyst
Østersøparkens Camping
Hotel Søpark
Guldborgsund Zoo & Botanisk Have
Fuglsang Kunstmuseum
Teatret Masken
Museum Lolland-Falster

 


Nyhedsoverblik