Ville overnatte i telte på rasteplads

Politiet måtte to gange rykke ud for at fjerne knap 50 romaer ved to af regionens rastepladser. De fik alle påbud om at forlade stedet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Politiet opdagede omkring 40 romaer, da en patrulje i går klokken 21.29 kørte ind på rastepladsen Piberhus på Sydmotorvejen ved Haslev.

Her havde den store gruppe af forskellige familier slået teltlejr. Det er en overtrædelse af lov om camping, og derfor blev tre kvinder og en mand sigtet for dette og fik en straksbøde.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

Og igen i nat klokken 02.14 bemærkede en politipatrulje, at der på rastepladsen ved Farø også var sat flere telte op af udenlandske personer. Otte personer blev bortvist, mens en mand og en kvinde fik en bøde og en sigtelse for at campere på rastepladsen.

Det er ifølge politiet usikkert, om der er tale om et stigende problem. Det kræver en større analyse.

- Men det er sæson for guldsælgere, der står i vejkanten. Så man kunne godt forestille sig, at det er dem, siger vagtchefen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

Vagtchefen fortæller, at mange de pågældende personer ikke udvises på grund af sagens omfang, og fordi de kommer fra EU-lande, hvor der er fri bevægelighed.

Politiet er dog opmærksomme på teltlejre rundt omkring i regionen og hører gerne fra folk på telefon 114, hvis man ser noget mistænkeligt. 


Nyhedsoverblik