Ville kalde sin isbar for Lydolph - men så endte hun i en shitstorm

01:53

Retten til navnet Lydolphs Isbar er endt i en shitstorm for ejeren af en ny isbar, der åbner i Vordingborg.

Navnet på en ny isbar i Vordingborg har sendt ejeren i en shitstorm på Facebook. For hun ville kalde isbaren for Lydolph.

For de fleste er navnet Lydolph forbundet med store is til en billig penge.

Men nu er der opstået en tvist om navnet. For Lena Sigil vil nemlig åbne en Lydolphs Isbar i Vordingborg, men det er ikke faldet i god jord hos familien Lydolph, som mener, at hun ikke har ret til at benytte navnet.

- Jeg er udsat for det, man kalder en shitstorm. Der er skrevet et opslag, der ikke skriver noget særlig flatterende om mig, og det er blevet delt rigtig mange gange, siger Lena Sigil.

Opslaget på Facebook er skrevet af Anna Lydolph, der er datter af stifteren af Lydolph Is, Jørgen Lydolph.

Opslag på Facebook

Der har stået Lydolphs på ryggen af mig i fem år

Lena Sigil, indehaver af ny isbar i Vordingborg

I opslaget står der blandt andet:

Det var med dyb forundring, jeg forleden modtog en besked fra en facebook-ven, bosiddende i Vordingborg, med spørgsmål om min far nu også åbner isbar i Vordingborg.

Godt nok har min far, Jørgen Lydolph, givet købere tilladelse til at videreføre forretninger i hans navn, såfremt de overholdt hans forretnings-koncept. Mundtlige aftaler, som er blevet overholdt af anstændige forretningsdrivende. Men da ikke i Vordingborg!

Længere nede i opslaget står der:

Jeg ønsker faktisk bare, at min far er glad og får et godt liv i Nykøbing F. 

Denne kvinde må hjertens gerne drive isbar i Vordingborg, eller hvor som helst hun måtte ønske det. Hun skal bare IKKE kalde isbaren 'Lydolphs Isbar', og hun skal IKKE drive et anparts-selskab med vores families navn !

Jeg håber hun selv kan indse, at det ikke er i orden, og straks ændrer isbarens navn. Hvis ikke - så må vi jo desværre gå rettens vej. Ikke ønskeligt, men nødvendigt."

Se hele opslaget her.

Fem år i Nakskov med Lydolph

For fem år siden købte Lena Sigil Lydolphs Isbar i Nakskov af Jørgen Lydolph. Det var tanken, han skulle på pension.

Jeg føler, jeg har ret til det

Lena Sigil, indehaver af ny isbar i Vordingborg

Men at Lena Sigil vil opkalde sin nye isbar for Lydolph falder ikke i god jord hos skaberen, Jørgen Lydolph.

- Det er jeg jo ked af, siger han.

- Jeg synes, det er for dårligt af hende. Der indrømmer jeg, at der blev jeg sur – jeg bliver ellers aldrig sur.

- Det er mit navn. Og hun har fået lov til at bruge mit navn i Nakskov. I forretningen dernede. Der må hun bruge det. Det er aftalen. Men når hun starter en ny forretning, så skal hun ikke igen – slet ikke når hun ikke spørger mig. Det kan man ikke, lyder det fra Jørgen Lydolph.

Artiklen fortsætter under billedet.

Retten til navnet Lydolphs Isbar er endt i en shitstorm for ejeren af en ny isbar, der åbner i Vordingborg. Foto: Ida Kristensen

Ifølge Anna Lydolph var aftalen ved købet ret klar – retten til Lydolph-navnet gælder kun den købte butik.

- Min far er den oprindelige stifter af Lydolphs Isbar. Det er ham, der har opfundet konceptet med store is til en billig penge. De gange, hvor han har solgt sin forretning videre, har han givet tilladelse til, at de må videreføre den butik i hans navn, mod at de overholdt forretningskonceptet. Det er en mundtlig aftale. Der forelægger ikke noget på skrift. Men der er min far jo den gammeldags type, at en aftale er en aftale, siger Anna Lydolph.

"Lydolph på ryggen af mig"

Lena Sigil er noget overrasket over, at det er et problem, hun gerne vil kalde sin nye butik Lydolphs Isbar.

- Jeg har haft Lydolphs Isbar i Nakskov i fem år. Der har stået Lydolphs på ryggen af mig i fem år. Da jeg så skulle åbne i Vordingborg, overvejede jeg lidt for og i mod – skal det være Lenas Isbar eller Lydolphs Isbar. Men jeg tænkte, det er da mig, der er Lydolphs Isbar. Så det gjorde jeg bare, siger Lena Sigil.

Anna Lydolphs opslag på Facebook har givet flere end 300 kommentarer og flere end 500 delinger indtil videre. Nogle af dem lyder:

- Der er kun 1 person, der kan lave en rigtig Lydolf is, og det gør han med bravour, smil på læben og altid tid til den enkelte kunde, uanset kø eller ej - han er en speciel rar ældre herre, som tror på det bedste i alle mennesker, skriver Maibritt T. Jakobsen.

Karina Henriksen skriver: 

- Hermed en hilsen fra Vordingborg, gamle kunder af Jørgen i Nakskov. Og nej desværre blev isbaren i Nakskov ikke videreført, som da det var Jørgen der havde den. Men vi er nu flyttet til Vordingborg og er blevet enige om her i huset, at vi ikke støtter isbaren i Vordingborg, der er kun EN, der kan tillade sig at kalde isbaren for Lydolph......og det er Jørgen selv. Så nej tak til is derfra.

Og Beyhan Kartal følger trop: 

- Lydolfs is er bare den bedste is, man kan få! Din far var altid en sjov og munter mand og meget gavmild. Hvor er det bare træls, at der findes sådan nogle mennesker, som skal ødelægge det for andre, og ovenikøbet “frarøve” og misbruge jeres navn! Jeg kan godt forstå, at du er rasende! Må retten gå sin gang!!!

Advokat på sagen

Lena Sigil har tænkt sig at få undersøgt, om hun har ret til navnet Lydolph.

Hun skal bare IKKE kalde isbaren 'Lydolphs Isbar'

Anna Lydolph i facebookopslag

- Fordi nogle siger en hel masse, laver jeg da ikke bare navnet om. Jeg vil gerne lige have det undersøgt først. Jeg føler, jeg har ret til det. Men om jeg juridisk har ret til det, det må jeg have undersøgt, siger hun.

Lena Sigils advokat er i øjeblikket i gang med at finde ud af, om Lydolph kommer til at pryde facaden ved isbaren.

Indtil videre er facadeskiltet med navnet Lydolph gemt væk i Vordingborg. Så når der er åbning den 11. april klokken 11 med gratis softice til alle, vil der kun stå Isbar på facaden.

Jørgen Lydolph gik ikke helt på pension, efter han solgte isbaren i Nakskov for fem år siden. Han har åbnet en ny Lydolphs Isbar i Nykøbing Falster. 

- Hun kan bruge sit eget navn. Der er ingen grund til at bruge mit navn, lyder det fra Jørgen Lydolph.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App