Ville hjælpe grundstødt skib: To både gik selv på grund

Kystredningsstation Gedser havde travlt i går, hvor to både gik på grund, mens de forsøgte at hjælpe et tredje skib fri.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der var et…

Der var to…

Der var tre skibe, der gik på grund ved Gedser i går. To af dem ramte endda havbunden, fordi de prøvede at hjælpe den tredje fri.

Det oplyser stationslederen på Gedser Redningsstation, Brian Bennetsen, til TV ØST.

- Først gik en større sejlbåd på grund, fordi den sejlede på den forkerte siden af afmærkningen. Derefter kom der en båd til, som ville hjælpe, men han er så uheldig at få bundberøring, og det ødelægger hans ror, fortæller han.

Da redningsfartøjet når frem til stedet, er der kommet en tredje båd til, og den sidder – utroligt nok – også fast.

- Og derudover var der faktisk yderligere to skibe, som vi fik vinket væk, inden det gik galt for dem, siger Brian Bennetsen.

Sker jævnligt

Det er bare fire dagen siden, at den sidst var gal i Gedser. Her kom et sejlskib fra Holland for tæt på kysten og stødte på grund.

- Det sker ret jævnligt, at skibe går på grund ved Gedser. Dem i går sejlede på den forkerte side af afmærkningen, og det sker nogle gange. Lige på det område er der egentlig meget dybt, men så kommer der en sandbanke, som bliver stejl meget hurtigt, siger stationslederen.

Redningsmandskabet hev alle bådene fri og tog den med det ødelagte ror med sig i havn.


Nyhedsoverblik