Vildkatte hærger - nu vil DF bekæmpe dem med ny lov

Landets kommuner oplever et stigende problem med vildkatte. Nu vil DF sætte ind med ny lovgivning på området.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I mange kommuner stiger problemet med vildkatte.

Det skriver DR Sjælland.

- Det er lidt værre i år end det plejer at være. Den lange varme sommer gør, at kattene har fået endnu flere killinger, siger Mogens Wilbert, formand for Kattens Værn.

quote I landzone skal man så stadig have registreret sin kat, så det er ikke bare et brug-og-smid-væk-dyr

Karina Due (DF), dyrevelfærdsordfører

Der er ikke noget krav om, at katte skal registreres eller mærkes med en chip. Senest er et borgerforslag om en kattelov strandet, fordi der ikke kom de krævede 50.000 underskrifter.

- Det er jo lidt besynderligt, at katte er et af de få dyr, der ikke er nogen lovgivning for. Enhver kalv og gris, der bliver født, skal registreres, men det skal katte ikke, siger Mogens Wilbert fra Kattens Værn til DR Sjælland.

DF: Stor modstand på landet

Dansk Folkeparti har i årevis kæmpet for en kattelov, men forslaget har ikke fået nok opbakning, fordi man med en mærkning af katte vil kunne stille katteejere til ansvar, hvis katten bevæger sig udenfor egen grund.

- Der hvor der har været størst modstand mod en kattelov har været på landet, fordi man har sine katte løbende ude, fordi de skal tage mus og rotter, og der, hvor de store problemer med vildkatte er i byerne, siger Karina Due (DF), der er dyrevelfærdsordfører.

katte.jpg
Læs også
Flere vildkatte plager regionen: Sådan står det til i din kommune
katte.jpg
Læs også
Flere vildkatte plager regionen: Sådan står det til i din kommune

Derfor arbejder Dansk Folkeparti nu på et nyt forslag til en kattelov, hvor man skal skelne mellem land- og bykatte.

- I landzone skal man så stadig have registreret sin kat, så det er ikke bare et brug-og-smid-væk-dyr, så vi vil stadig komme et stykke af vejen, siger Karina Due til DR Sjælland.

Hilser lovforslaget velkommen

Hos Kattens Værn så man gerne en kattelov, der dækker hele Danmark, men den ser alligevel positivt på det kommende udspil fra Dansk Folkeparti.

- Det kan ikke lade sig gøre for tiden med en kattelov, og kan vi ikke få det hele, så lad os få det halve, siger Mogens Wilbert, formand for Kattens Værn.

Kattehjælp
Læs også
Frivillige sætter ind mod vildkatte
Kattehjælp
Læs også
Frivillige sætter ind mod vildkatte

Dyrenes beskyttelse arbejder også på EU-niveau med at få krav om mærkning af katte, så de hilser et nyt forslag om en dansk kattelov velkommen.

- Alt, hvad der overhovedet kan bidrage til den rigtige retning, ser vi selvfølgelig meget positivt på, siger familiedyrschef Jens Jochumsen til DR Sjælland.

Dansk Folkeparti forventer at fremsætte forslaget om en kattelov inden for et par måneder.


Nyhedsoverblik