Vil sprænge kendt vartegn væk i Næstved

Et vartegn i Næstved kan blive sprængt væk for at gøre plads til svømmehal.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Drømmen om en svømmehal på havnen i Næstved lever.

Havnebestyrelsen har nemlig ansøgt Næstved Kommune om tilladelse til at rive den gamle kornsilo ned på midtermolen for at skabe plads til den nye svømmehal.

Det skriver Sjællandske.

quote Siloen tilhører en svunden tid

Kristian Skov-Andersen (V), havneformand

- Siloen tilhører en svunden tid, den er i stærkt forfald og syltet ind i duelort, siger havneformand Kristian Skov-Andersen (V) til avisen.

Afgøres i den kommende uge

Havnen lægger billet ind til den nye svømmehal, selvom Kultur- og Demokratiudvalget anbefalede at placere svømmehalsbyggeriet på Stenlængegård-arealerne, efter byrådet ifølge avisen har lovet sig selv at påbegynde byggeriet af en ny svømmehal til 162 millioner kroner i indeværende byrådsperiode.

Næstved Havn
Læs også
Flytning af Næstved Havn rykker et stort skridt nærmere - ny bydel kan være på vej
Næstved Havn
Læs også
Flytning af Næstved Havn rykker et stort skridt nærmere - ny bydel kan være på vej

- Det kunne vi ikke nå, hvis svømmehallen skulle placeres på Vestre Kaj. Helt anderledes forholder det sig, hvis svømmehallen placeres på midtermolen, så nu er havnen i spil igen, siger Kristian Skov-Andersen.

Siloen har stået tom i over ti år og er blevet et vartegn for byen, blandt andet fordi den gamle kornsilo er udsmykket af den anerkendte tyske street-kunstner Heinrich Beikirch. Billedet, der er fra 2015, forestiller en marokkansk fisker. Samme kunstner har tidligere dekoreret en mindre silo og en husgavl i byen.

 

Læs også
Siloen væltede den forkerte vej – vi får nok aldrig svar på hvorfor
Læs også
Siloen væltede den forkerte vej – vi får nok aldrig svar på hvorfor

Byrådet ventes 29. oktober at afgøre, hvor i byen det nye svømmehalsbyggeri skal placeres.

Siloen har stået tom i over 10 år og er blevet et vartegn for byen, blandt andet fordi den gamle kornsilo er udsmykket af den anerkendte tyske kunstner Heinrich Beikirch.
Siloen har stået tom i over 10 år og er blevet et vartegn for byen, blandt andet fordi den gamle kornsilo er udsmykket af den anerkendte tyske kunstner Heinrich Beikirch. Foto: Mathias Svane Kraft - TV2 ØST

Nyhedsoverblik