Vil du adoptere en slørugle?

Slagelse Kommune sætter 55 redekasser op for at forbedre ynglemulighederne for rovfugle og ugler i det vestsjællandske landskab.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Har du plads til en logerende med vinger?

Slagelse Kommune er nemlig ved at forbedre ynglemulighederne for rovfugle og ugler i det vestsjællandske landskab. I den forbindelse skal kommunen opsætte 55 redekasser og søger derfor personer, som vil have en redekasse i baghaven.

quote Vi har allerede fået mange henvendelser

Slagelse Kommune

- I sidste uge satte vi de første af 55 redekasser op til slørugler, natugler og tårnfalke. 30 af dem vil vi gerne have op at hænge hos private. Så hvis du er interesseret i at have en rovfugl boende, så er det nu, du skal melde dig.

- Vi har allerede fået mange henvendelser, så vi kan ikke love, at der er en til dig også. Vi vælger de bedst egnede steder, skriver Slagelse Kommune på sin Facebook-side.

Artiklen fortsætter under videoen fra Slagelse Kommunes Facebook-side.

Opsætningen af de mange redekasser sker i samarbejde med Dansk Ornitologisk Forening, som har indgået en aftale med kommunens Entreprenørservice om at hjælpe tre ugle- og rovfuglearter.

De tre fuglearter

  • De tre arter er natuglen, sløruglen og tårnfalken. Deres levesteder er småskove, skovbryn og lysninger, gerne med store træer med udkig over åbne grønne arealer, hvor de kan finde føde.
     
  • Tårnfalken er mest alsidig og yngler også gerne i kasser, som sidder på høje bygninger og siloer i byen og på landet. Sløruglens kasser placeres indenfor i for eksempel en gammel lade.
     
  • Uglerne og tårnfalkene lever mest af smågnavere, og de hjælper os dermed med at reducere muse- og rotteproblemerne i kommunen.

 

Kilde: Slagelse Kommune.

Ugler er udbredt over hele verden, men den største artsrgidom findes ifølge Dansk Ornitologisk Forening i troperne. Det er overvejendene nataktive dyr, der kan genkendes på deres store fremadrettede øjne, spidse krumme kløer, kraftige krumme næb og den kompakte krop, der i normal siddestiling holdes opret.

Havørn ved Knudshoved
Læs også
Fugleinfluenza fundet i to rovfugle på Sjælland
Havørn ved Knudshoved
Læs også
Fugleinfluenza fundet i to rovfugle på Sjælland

Hvis du ønsker at hjælpe uglerne og tårnfalken og har et egnet sted til en redekasse, skal du senest den 15. februar 2019 kontakte Slagelse Kommune. Det kan du læse mere om her.

Sådan ser redekasserne ud.
Sådan ser redekasserne ud. Foto: Slagelse kommune

Nyhedsoverblik