Video: Vred fasanhane angriber biler og havetraktor

En fasanhane fra Jerslev ved Kalundborg angriber larmende maskiner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er så fredeligt ude på landet, og det skal der blive ved med at være, hvis man spørger en fasanhane, der går under navnet Crazy cock fra Jerslev ved Kalundborg.

Ifølge Sussie Weywadt, der har indsendt videooptagelserne til TV ØST, er fasanen normalt sky overfor mennesker, men når det kommer til larmende maskiner, skifter han karakter.

Han kan finde på at angribe havetraktoren i haven ved Kalundborg, motorcykler, biler og kompressoren, når det larmer I værkstedet. Det har angiveligt stået på i snart to år.

Sussie Weywadt fortæller desuden til TV ØST, at fasanhanen tilmed kan finde på at angribe og virke truende overfor deres gæster i bil, når de får besøg i Jerslev. Men så snart gæsterne åbner bildøren, stikker fasanen af.

Fasanen kom til Danmark i 1562

Fasanen stammer oprindeligt fra Asien og er ifølge Dansk Ornitologisk Forening underopdelt i 31 geografiske racer. Allerede i oldtiden blev den indført i Grækenland og videre herfra til Det Romerske Rige. 

Vandrefalk
Læs også
Sørgelig udvikling i populær fuglerede: Sjældne fugleunger er alle døde
Vandrefalk
Læs også
Sørgelig udvikling i populær fuglerede: Sjældne fugleunger er alle døde

Fasanen kom første gang til Danmark i 1562 under Frederik II., men de første succesfulde udsætninger fandt først sted i 1870erne. Herefter spredte fuglen sig hurtigt, og den findes i dag over hele landet, dog med størst tæthed i Østjylland og på øerne.

Fasanen lever især i varieret landskab med dyrkede marker, læhegn og småskove, men det er dens tilpasningsdygtighed, også til andre landskabstyper, der har gjort den så udbredt. Helt fraværende er den kun i deciderede byområder.

Se klippet med den vrede fasan øverst i artiklen.


Nyhedsoverblik