21 opsigelser på fire måneder: Vicedirektør afviser problemer på akutafdeling

På fire måneder har hver sjette sygeplejerske sagt op på akutafdelingen på Slagelse Sygehus. Vicedirektøren afviser dog, at der skulle være problemer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Der er et rigtig, rigtig dårligt arbejdsklima. Det er et kæmpe pres.

Sådan lyder kritikken fra en sygeplejerske, der i år har sagt sit job op på Akutafdelingen på Slagelse Sygehus. Hun er en blandt 21 sygeplejersker, som på fire måneder har opsagt sin stilling på afdelingen. Det svarer til 15 procent af de i alt 140 sygeplejersker.

TV2 ØST har talt med fire af dem, og de fortæller alle om et dårligt arbejdsmiljø, problemer med ledelsen og om frygt for patienternes sikkerhed på grund af tidspres.

Artiklen fortsætter under billedet

Kritikken kommer fra fire sygeplejersker. Ingen vil dog stå frem med navn og ansigt af frygt for deres fremtidige jobmuligheder.
Kritikken kommer fra fire sygeplejersker. Ingen vil dog stå frem med navn og ansigt af frygt for deres fremtidige jobmuligheder. Foto: Katja Kafling - TV2 ØST

Det er dog ikke en kritik, som gør indtryk på Anne Grethe Larsen, konstitueret vicedirektør på Slagelse Sygehus. Hun mener, at kritikken fra sygeplejerskerne ikke er repræsentativ for den generelle stemning blandt medarbejderne.

- Det vi taler om her er en lille håndfuld. Vi har en meget stor akutafdeling med rigtig mange mennesker, som er rigtig glade for at være der, og som yder en stor indsats for patienter, pårørende og det faglige i afdelingen, siger Anne Grethe Larsen til TV2 ØST.

quote Det er altid sådan, at der er mange sider af samme sag, og vi har stor tillid til den ledelse og de klinikere, som er i afdelingen

Anne Grethe Larsen, konstitueret vicedirektør på Slagelse Sygehus

Vicedirektør: Stor tillid til ledelsen

Ledelsen på afdelingen er for nylig skiftet ud, og i den slags situationer er det naturligt, at nogle medarbejdere beslutter sig for, at afdelingen ikke er den rette for dem længere, mener Anne Grethe Larsen. Sygeplejerskernes kritik gør derfor ikke større indtryk:

- Det er altid sådan, at der er mange sider af samme sag, og vi har stor tillid til den ledelse og de klinikere, som er i afdelingen - og der er rigtig mange, som er glade for at være der, siger Anne Grethe Larsen.

Artiklen fortsætter under billedet

Akutafdelingen, som tæt på hver sjette sygeplejerske har forladt siden januar. 
Akutafdelingen, som tæt på hver sjette sygeplejerske har forladt siden januar.  Foto: Katja Kafling - TV2 ØST

Vi har talt med fire sygeplejersker, som siger, at der er tale om en ledelse, der ikke lytter. Hvis man kommer med en kritik af arbejdsgangene, så får man at vide, at man skal tie stille, siger de her fire meget erfarne folk. Hvad synes du om den type ledelse?

- Der er altid flere forskellige opfattelser af en sag, og det her er deres opfattelse, men vi kan ikke nikke genkendende til det. For vi har en ledelse i afdelingen, som vi har meget stor tiltro til, som laver mange gode tiltag derovre, og som faktisk lytter rigtig meget på medarbejderne.

quote Jeg ville være meget tryg ved selv at være indlagt her. Jeg ville også have mine nærmeste indlagt her. Det ville jeg overhovedet ikke have nogen bekymringer ved

Anne Grethe Larsen, konstitueret vicedirektør på Slagelse Sygehus

Én ting er arbejdsforholdene - men der er også en bekymring for patienternes sikkerhed. Hvad vil du gøre for at sikre, at patienter er i trygge hænder på sygehuset?

- Det sikrer vi os hver eneste dag. Vi sikrer hver eneste dag, at de patienter og pårørende vi har, hvad enten det er på akutafdelingen eller enhver anden afdeling, så sikrer vi os, at patientersikktheden er i orden. Vi har retningslinjer og systemer der sikrer, at medarbejderne hele tiden ved, hvordan man skal håndtere det, hvis der skulle være noget, der skal tages hånd om, siger Anne Grethe Larsen.

Hun afviser dermed klart, at der er grund til bekymring for patientsikkerheden.

- Jeg ville være meget tryg ved selv at være indlagt her. Jeg ville også have mine nærmeste indlagt her. Det ville jeg overhovedet ikke have nogen bekymringer ved, slutter Anne Grethe Larsen.

VIDEO: Hør en af sygeplejerskerne fortælle, hvorfor hun har forladt afdelingen:

 

Nyhedsoverblik