Biogasfirma: - Vi kunne ikke overvinde bekymringen

Foto: Lasse Skovgaard - TV ØST

Et næsten enigt byråd forventes at stemme imod etablering af et biogasanlæg ved Regstrup. Det ærgrer firmaet bag.

Tirsdag morgen kom det frem, at politikere fra partierne DF, SF og Socialdemokratiet i Holbæk Kommunes byråd har ændret holdning til etableringen af et biogasanlæg ved Snævre Vest syd for Regstrup.

Det ærgrer Ole Hvelplund, der er administrerende direktør Nature Energy, for det betyder, at hans firma ikke skal bygge biogasanlæg i Holbæk Kommune alligevel.

- Jeg er selvfølge ærgerlig. Jeg synes, det er synd for kommunen, at vi ikke er med til at reducere Holbæks CO2udslip betragteligt. Jeg synes, det er synd for de landmænd, der ikke får mulighed for en mere bæredygtig produktion, siger han til TV2 ØST.

Placeret for tæt på byen

I en pressemeddelelse forklarer de tre partier, at det blandt andet er placeringen af anlægget, der vækker bekymring.

Jeg er selvfølge ærgerlig. Jeg synes, det er synd for kommunen, at vi ikke er med til at reducere Holbæks CO2udslip betragteligt

Ole Hvelplund, administrerende direktør, Nature Energy

- Jeg har lyttet og overvejet meget nøje i løbet af høringsprocessen. Jeg har hele tiden været skeptisk over, om firmaet bag anlægget havde erfaring nok med at drive biogasanlæg så tæt på byer. I løbet af høringsperioden er jeg blevet opmærksom på, at Nature Energy ikke har denne erfaring, og derfor vil jeg ikke stemme for en placering i Snævre, udtaler Bente Röttig (SF) i pressemeddelelsen.

Men den administrerende direktør i Nature Energy mener ikke, at placeringen ved Snævre er et problem.

- Jeg mener ikke, at der er nogen grund til bekymringen over en placering ved Snævre Vest. Vi har endda lovet at leve op til skrappere krav med hensyn til lugt end sædvanligt. Samtidig ville vi installere ekstra filtre og højere skorsten. Men vi har ikke kunnet overvinde bekymringen, siger direktøren.

Nature Energy: - Vi er klar til at samarbejde igen

Politikernes holdningsændring betyder, at et næsten enigt byråd forventes at stemme imod biogasanlægget ved Snævre Vest på et byrådsmøde i begyndelsen af juni. Men det betyder ikke, at der aldrig vil blive bygget biogasanlæg i Holbæk Kommune.

- Jeg har bidt mærke i, at partierne i Holbæk ikke er imod biogas, det er placeringen, de synes er problematisk. Det respekterer jeg, siger Ole Hvelplund.

- Hvis Holbæk finder en ny placering, der ikke bliver mødt med stor lokal modstand, er vi klar til at samarbejde igen. Hvis der er et fornuftigt projekt, så er vi parate til at undersøge mulighederne.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App