Sygehusansatte demonstrerer mod fyringer: - Vi har været hårdt ramt i en årrække

24 organisationer er i dag samlet foran regionsrådshuset i Sorø for at vise deres utilfredshed med besparelser. De er gået med ind til dagens møde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det røde kort til regionens politikere og ikke mindst det røde kort til regeringen på Christiansborg, som sætter den økonomiske ramme.

Sådan starter formanden for FOA Sjælland Sigurd Gomsen sin tale for de fremmødte foran regionshuset i Sorø mandag eftermiddag.

Her er 24 faglige organisationer samlet for at markere deres utilfredshed med de besparelser og nedskæringer, der er besluttet.

- Vi ved, at når sygehusene bløder, så er det patienterne og medarbejderne, som bøder, fortsætter han.

quote Jeg er her i dag, fordi det gør mig rigtig ked af det og usikker i mit arbejdsliv, at der pludselig fra en blå himmel bliver meldt ud, at vi skal fyre medarbejdere

Elvira Fossdal Besselbjerg, sygeplejerske

Sygeplejerske: - Det blev meldt ud fra en blå himmel, at medarbejdere skal fyres

De faglige organisationer er samlet med en klar opfordring til regionspolitikerne om at trykke på pauseknappen for de varslede afskedigelser, før de effektueres.

- Jeg er her i dag, fordi det gør mig rigtig ked af det og usikker i mit arbejdsliv, at der pludselig fra en blå himmel bliver meldt ud, at vi skal fyre medarbejdere. Det gør mig rigtig ked af det. Jeg synes særligt i Region Sjælland, har vi været hårdt ramt over en årrække og haft svært ved at rekruttere sygeplejersker. Nu skal vi pludselig fyre, siger Elvira Fossdal Besselbjerg, der er sygeplejerske.

 
 

Hun arbejder på intensivafdeling, så hun ved, hvor fatalt det kan være, hvis der ikke er hænder nok.

- Det kan da helt klart få konsekvenser for hvis, der pludselig sker en ulykke, eller man får et familiemedlem, der bliver syg, så er der ikke plads til at få indlagt det menneske på det tættest mulige hospital til den mest optimale pleje, siger hun.

Reaktion sygehus
Læs også
Dagen før fyringer: Flere hundrede sygehusansatte står arm i arm med sørgebind
Reaktion sygehus
Læs også
Dagen før fyringer: Flere hundrede sygehusansatte står arm i arm med sørgebind

Formand for FOA Sjælland: - Afskedigelser i en perioder hvor man burde ansætte

I morgen tirsdag bliver der sat navn på de mange fyresedler, der skal deles ud på regionens sygehuse og i Region Sjællands egen administration.

Ifølge sygeplejerske Elvira Fossdal Besselbjerg er stemningen trykket blandt hendes kollegaer.

- Jeg har haft mange kollegaer, der har været rigtig kede af det samtidig med, at vi faktisk har haft rigtig travlt. Jeg arbejder selv på en intensiv afdeling, hvor vi får de sygeste af de sygeste patienter. Så når vi har travlt, er det fordi, det er alvorligt, siger hun.

Formanden for FOA, der også er tilstede til dagens demonstrationer er ærgerlig over, at man er endt i denne situation.

- Det startede med, at det så rimelig fornuftigt ud. Pludselig på den anden side af sommerferien, er det blevet mere mørkt i vejret og mere mørkt for økonomien, siger Sigurd Gormsen fra FOA.

 
 

Han mener, det er det helt forkerte tidspunkt, at besparelser og nedskæringer kommer på.

- Vi er ude i afskedigelser i en periode, hvor vi næsten burde ansætte folk i stedet for. Jeg ved godt, der er økonomiske problemstillinger i det, og jeg ved også godt, at regionens muligheder for at få øget indtægter, er begrænset. Men ikke desto mindre – vi mangler hænder ude på de enkelte afdelinger. Spørg dem, der har været indlagt – de ved det, siger Sigurd Gormsen.

Mette Bakkegaard
Læs også
Lægesekretær om reduktion af fyringer: - Omplaceringer kan betyde, at man må gå
Mette Bakkegaard
Læs også
Lægesekretær om reduktion af fyringer: - Omplaceringer kan betyde, at man må gå

Antallet af fyringer er reduceret

Region Sjælland har i dag meldt ud, at det er lykkedes regionen at reducere antallet af fyringer. Kun 198 ud af de oprindeligt planlagte 317 ansatte vil få en fyreseddel, oplyser regionen. Men det giver formanden for FOA Sjælland ikke meget for.

- Jeg ved, de har reduceret antallet af fyringer, men reelt er det en stillingsnedlæggelse på over 500, vi snakker om. Det er altså arbejdshænder, der kommer til at mangle ude på den enkelte sygehusafdeling. Og det er bare ikke godt. Vi ved, at antallet af syge er lige så stort, som det altid har været, så det er noget skidt.

quote Det er hele Danmarks mulighed for at få behandling ved akut kritisk sygdom. Den forsikring skal gælde for alle, ligegyldigt hvor i landet, du bor

Elvira Fossdal Besselbjerg, sygeplejerske

Det er også derfor sygeplejerske Elvira Fossdal Besselbjerg er mødt op i dag. Selvom beslutningen er truffet, håber hun på, at de sammen kan råbe nogle af de ansvarlige op.

- Jeg håber, at der på et tidspunkt er nogle på Christiansborg, der får øjnene op for, at vores sundhedsvæsen er hele Danmarks forsikring. Det er hele Danmarks mulighed for at få behandling ved akut kritisk sygdom. Den forsikring skal gælde for alle, ligegyldigt hvor i landet, du bor, siger  Elvira Fossdal Besselbjerg.


Nyhedsoverblik