Vi er bekymrede over afstanden til nærmeste sygehus

Der er for langt til nærmeste sygehus. Det mener borgerne i Region Sjælland, der er langt mere bekymrede over afstanden end i andre dele af landet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvor langt tid skal der bruges til at transportere mig til undersøgelse på det nærmeste sygehus?

Det er tilsyneladende et spørgsmål som mange borgere i Region Sjælland tænker på.

Borgerne i regionen er i hvert fald langt mere bekymrede over afstanden til nærmeste sygehus end borgerne i andre regioner i Danmark.

Det viser en meningsmåling, som Megafon har lavet for TV 2 og Politiken.

”Jeg føler mig tryg ved transportafstanden mellem min bopæl og det nærmeste sygehus” lød spørgsmålet til deltagerne i undersøgelsen – og her kan kun 63 procent af borgerne erklære sig enige eller overvejende enige. 26 procent – mere end hver fjerde – er overvejende eller helt uenige i synspunktet. De tilsvarende tal på landsplan er 78 og 14 procent.

Vi er markant mere utrygge

Tallene for Region Sjælland skiller sig markant ud fra de andre regioner. Tilfredsheden med afstanden til sygehusene er nemlig markant lavere i vores region end i de øvrige – mens andelen af borgere, der er utrygge, er næsten dobbelt så højt som i den region, der ellers er næstmest utilfreds.

Sygehusområdet har fyldt meget i den politiske debat i Region Sjælland, hvor man under stor offentlig bevågenhed har nedlagt skadestuerne i Næstved og Roskilde, og i stedet satset på større akutmodtagelser i Slagelse, Køge og Nykøbing Falster. Samtidig er en række specialiserede afdelinger blevet flyttet mellem sygehusene.

Holdningen i Region Sjælland kan også være påvirket af, at de mindre sygehuse i Nakskov, Faxe og Kalundborg de seneste år blevet lukket eller reduceret til skadesklinikker.  Det skete i 2010 og 2011.

589 borgere fra Region Sjælland har medvirket i Megafons undersøgelse.

 


Nyhedsoverblik