Politiker fundet død i Slagelse Arrest kort tid før retssag

Kommunalpolitiker René Kauland døde i sin celle i Slagelse Arrest onsdag morgen. Foto: TV ØST

Retssagen mod en byrådspolitiker skulle være begyndt i dag, men tidligt i morges afgik han ved døden i sin celle i Slagelse Arrest.

Kommunalpolitiker René Kauland fra Greve Kommune skulle onsdag morgen være mødt op ved Retten i Roskilde. Han er tiltalt for drabsforsøg og grov vold mod sin ekskæreste og hendes datter.

Retssagen skulle være startet klokken 09:30, men blev aflyst kort tid inden, den skulle starte. Det skyldes, at den tiltalte onsdag morgen blev fundet død i sin celle i Slagelse Arrest. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

- Vi har været i Slagelse og lavet en rapport om et dødsfald på René Kauland, siger Henrik Karlsen, der er vagtchef hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Hvordan er han død?

- Det kan jeg ikke udtale noget om, vi efterforsker sagen, ligesom vi efterforsker enhver anden sag af den karakter.

Er det selvmord?

- Det har jeg ingen kommentarer til, lyder det fra vagtchefen.

Politiet fik oplysningen om dødsfaldet klokken 07:29 onsdag morgen.

Kriminalforsorgen: - Der er tale om selvmord

Rasmus Andersen, der er områdedirektør for Kriminalforsorgen Sjælland, siger til TV ØST, at der har været et dødsfald i Slagelse Arrest i dag, som de forbinder med et selvmord.

- Jeg kan jo sige, at der har været et selvmord i Kriminalforsorgen i dag, men jeg ikke sige noget om, hvem det er, siger han.

Hvordan kan det ske?

- Det kan ske ved, at folk slår sig selv ihjel. Det sker heldigvis ikke så tit, men det sker da. De er jo ikke nøgne, og der er ting i rummet, man kan slå sig selv ihjel med. Det kan vi ikke forhindre. Der er lagener, der er bordben og alt muligt, så hvis man gerne vil slå sig selv ihjel, er opfindsomheden meget stor, siger områdedirektøren.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser i en pressemeddelelse, at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi undersøger dødsfaldet nærmere i samarbejde med kriminalforsorgen.

René Kaulands pårørende er underrettet om dødsfaldet, ligesom parterne i staffesagen også er informeret. 

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App