Efter lukket møde i Region Sjælland - venstrefolk er tavse

Medlemmer af Venstres hovedbestyrelse i Region Sjælland var samlet onsdag aften for at diskutere partiledelsen. Men efter mødet var de alle tavse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der var larmende stille, da dele af Vensres bagland kom ud efter et flere timer langt møde i Region Sjælland onsdag aften.

Det er dermed ikke klart, om Region Sjælland bakker op den siddende ledelse eller ej. Det skal ses i lyset af, at kredsen er Lars Løkke Rasmussens eget bagland.

De 17 kommuneforeningsformænd i Region Sjælland var samlet for at diskutere den fremtidige ledelse i partiet Venstre.

Mødet startede klokken 19.00 og foregik på Rønnede Golf Klub, der ligger mellem Faxe og Næstved på Sjælland. Først tre timer senere kom de 17 kommuneforeningsformænd ud fra mødet igen.

- Vi har haft et rigtig godt møde, hvor vi har gennemdrøftet situationen, og de konklusioner vi er kommet til, tager vi med til Hovedbestyrelsesmøde og Landsmødet, som bekendt er partiets højeste myndighed, siger formand for Venstre i Region Sjælland, Elo Jensen.

quote De konklusioner vi er kommet til, tager vi med til Hovedbestyrelsesmøde og Landsmødet

Elo Jensen, formand for Venstre i Region Sjælland

Lars Løkke og Kristian Jensen
Læs også
Uro i partiledelse - Venstre i Region Sjælland mødes i aften
Lars Løkke og Kristian Jensen
Læs også
Uro i partiledelse - Venstre i Region Sjælland mødes i aften

Uro siden sommergruppemøde

Henover sommeren har splittelsen i partiet ulmet under overfladen.

Det kom især til udtryk ved Venstres dramatiske sommergruppe den 9. august, der blev afholdt på Kragerup Gods ved Ruds Vedby. Her opfordrede Claus Hjorth Frederiksen næstformand Kristian Jensen til at gå af. Ifølge Frederiksen havde næstformanden i et interview undsagt formandens politiske ledelsesstil under valgkampen.

Forud for mødet havde Kristian Jensen nemlig udtalt i et interview til Berlingske, at han ikke støttede Lars Løkkes idé om en SV-regering. Her gav han udtryk for, at det borgerlige Danmark befandt sig i en bekymrende situation, og at man i Venstre burde trække Løkkes plan tilbage.

Modstand fra flere sider

Siden har der været heftig debat om uenigheder, fløjkrige og uro i Venstres top.

Det har fået dele af Venstres bagland til at kræve, at Løkke og Jensen trækker sig fra formandskabet i partiet.

Jacob Jensen
Læs også
Presset vokser på Venstres ledelse: - Lyt til baglandet
Jacob Jensen
Læs også
Presset vokser på Venstres ledelse: - Lyt til baglandet

Nogle af de første var folketingsmedlemmerne Carsten Kissmeyer (V) og Preben Bang Henriksen (V), der tirsdag meldte ud, at de havde mistet tilliden til formandskabet.

Onsdag fulgte Venstres Anni Matthiesen trop, og er dermed den tredje i folketingsgruppen til offentligt at støtte ny ledelse i partiet.

Samtidig har alle 23 medlemmer i hovedbestyrelsen i Region Midtjylland meldt ud, at de også har mistet tilliden til formandskabet med Løkke Rasmussen og Jensen i spidsen.

Mens utilfredsheden med den nuværende ledelse breder sig, har flere Venstre-folk foreslået, at politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen (V) bør stille op som ny formandskandidat.


Nyhedsoverblik