Venstre: Sådan skal vi betale for motorvejen til Næstved

Regeringen vil have en motorvej til Næstved – men de har endnu ingen konkret plan for, hvornår motorvejen skal bygges eller hvordan den skal betales.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det bliver reformer af eksempelvis SU’en, der ifølge Venstre skal betale for en forbindelse mellem Næstved og Sydmotorvejen.

Det siger partiets finansordfører Jacob Jensen (V) på dagen, hvor regeringen har lagt sig fast på en linjeføring på motorvejen – men ikke har formuleret et bud på, hvornår motorvejen skal bygges, og hvordan den skal betales.

- Det er næste skridt, at finde svar på de to spørgsmål, siger Venstres Jacob Jensen.

Og meget tyder på, at byggeriet af motorvejen ikke er lige om hjørnet.

Store arbejder skal være slut først

På grund af de mange større arbejder, der allerede nu er sat i søen rundt omkring i Danmark, så vil Venstre nemlig vente nogle år, før spaden bliver sat i jorden for at bygge motorvejen.

- Vi skal sikre os, at vi ikke overopheder byggemarkedet ved at ville for meget samtidig i den offentlige sektor. Der skal være ledige hænder til at klare opgaverne, og lige nu er vi i gang med mange store anlægsprojekter, siger Jacob Jensen til TV ØST.

Han vurderer, at flere store projekter dog står over for en afslutning, og at der derfor vil være ledig kapacitet i markedet til byggeriet om tre-fire år – det vil sige omkring 2020 eller 2021.

SU kan holde for

Med hensyn til finansieringen, så er det ikke noget, som Venstre har en plan for endnu.

- Regeringen arbejder på, at skaffe pengene til blandt andet dette projekt. Det skal gøres ved at lave reformer – eksempelvis ved at omlægge SU’en, siger Jacob Jensen.

Hvornår politikerne kan være enige om disse reformer, vil han ikke gætte på, ligesom han heller ikke kan sige præcist hvilke områder, der kommer til at levere pengene til byggeriet.

Byggeriet af motorvejen mellem Sydmotorvejen og Næstved ventes at koste 1,6 milliarder kroner.


Nyhedsoverblik