Veninder samler ind til Knæk Cancer: - Det betyder meget at hjælpe andre

På Nysted Skole har fire veninder sat sig for at samle penge ind til Knæk Cancer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Et hav af farverigt og sirligt indpakkede gaver ligger linet op på bordet foran veninderne Regitze Ringsing og Mathilde Hansen.

- Et lod koster fem kroner, og et bundt koster 50, siger Regitze Ringsing, mens hun langer gave nummer 132 over bordet til en ældre dame, der er flankeret af to piger.

quote Det betyder meget for os at hjælpe andre, der har det svært eller som har brug for hjælp

Matilde Hansen, 9. klasse, Nysted Skole

Pigerne går i 9. klasse på Nysted Skole på Lolland. Denne dag har de for en stund lagt bøgerne på hylden, fordi de har gang i deres amerikanske tombola. Her kan elever og deres forældre og bedsteforældre prøve lykken.  

Samler ind til en god sag

Overskuddet går til et godt formål. Regitze Ringsing og Matilde Hansen samler sammen med deres to andre veninder, Ida Pommer og Annika Larsen, penge ind til kampen mod kræft.

- Vi skal have sendt dem alle sammen ind til Knæk Cancer, så vi kan hjælpe, siger Matilde Hansen.

- Det betyder meget for os at hjælpe andre, der har det svært eller som har brug for hjælp, siger Annika Larsen.

Artiklen fortsætter under billedet.

På Nysted Skole var fire veninder med til at sælge kage, kaffe, lodder og balloner - alt sammen for at samle penge ind til Knæk Cancer.
På Nysted Skole var fire veninder med til at sælge kage, kaffe, lodder og balloner - alt sammen for at samle penge ind til Knæk Cancer. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

I denne uge er der gang i lokale indsamlinger over hele landet, som doneres til Knæk Cancer. Det bliver markeret ved TV2’s store indsamlingsshow på lørdag. De sender pengene videre til Kræftens Bekæmpelse.

På Nysted Skole tog de dog forskud på Knæk Cancer-ugen, da de samlede penge ind i forbindelse med skolens årlige åbent hus-arrangement torsdag den 10. oktober.

Fjerde gang de samler penge ind

Det er langt fra første gang, pigerne sætter gang i initiativer, der kan skrabe penge sammen til Knæk Cancer. De fire veninder gik allerede sammen tilbage i femte klasse om at samle pant.

- Vi startede i femte klasse, hvor vi fandt og samlede pantflasker, og det gik ikke så godt. Og så begyndte vi sjette klasse på det her, siger Ida Pommer.

design_uden_navn.jpg
Læs også
Lav din egen Knæk Cancer-blomst og støt kampen mod kræft
design_uden_navn.jpg
Læs også
Lav din egen Knæk Cancer-blomst og støt kampen mod kræft

Tilbage i sjette klasse fik de så fat i 200 gaver fra lokale forretninger til deres bod. Året efter blev det til endnu flere gaver. På tre år har de fået indsamlet lidt over 100.000 kroner.

I dag har deres anstrengelser båret frugt, så de har omkring 600 gaver i alt.

Artiklen fortsætter under billederne.

Her viser Regitze Ringsing ballonboden frem, hvor alle kunne sikre sig en gave ved at købe en ballon til 50 kroner.
Her viser Regitze Ringsing ballonboden frem, hvor alle kunne sikre sig en gave ved at købe en ballon til 50 kroner. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST
De fire veninder sælger blandt andet lodder til deres amerikanske tombola.
De fire veninder sælger blandt andet lodder til deres amerikanske tombola. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

I år har de ikke bare én bod med tombolalodder.

De har også lavet en fiskedam og en bod, hvor de sælger kage, kaffe og sodavand. Og ved en tredje bod hænger en lang række af balloner i blå, gule, lilla og orange farver.  

- Så køber de for 50 kroner en ballon. Så springer man dem, og så er man sikret en gevinst, fortæller Regitze Ringsing.

Har haft kræft tæt inde på livet

Veninderne har brugt flere dage på at arrangere indsamlingen. De gør det af en særlig grund: De har haft kræft tæt inde på livet.

Kræft rammer nemlig ifølge Knæk Cancer hver tredje dansker, mens de resterende bliver pårørende

quote Vi er faktisk utrolig stolte. Vi synes, de er super dygtige. De har gjort så meget på eget initiativ

Helle Ringsing, mor til Regitze

- Min farfar er død af det, og Matildes farfar er død af det. Også hendes morfar, tror jeg det er, har overlevet kræft. Der er også en fra klassen - hendes mor og far har også haft det, siger Annika Larsen.

- Det er vigtigt, at vi støtter op om Knæk Cancer, fordi vi kender alle sammen nogen, som har kræft eller er tæt på. Det kommer bare så tæt på, siger Matilde Hansen.

Stolte forældre hjælper til

I år har de fået hjælp udefra til at passe de mange boder. Frivillige fra skolen hjælper til, men også pigernes forældre giver en hånd med.

Ude bagved i skolens fysiklokale sidder Regitzes mor, Helle Ringsing, og tæller mønter og store sedler, som kommer ind løbende. Hun er meget imponeret over pigernes bedrifter.

Artiklen fortsætter under billedet.

Annika Larsen fortæller blandt andet, at hendes farfar er død af kræft. Derfor vil hun gerne være med til at samle penge ind, så sygdommen kan bekæmpes.
Annika Larsen fortæller blandt andet, at hendes farfar er død af kræft. Derfor vil hun gerne være med til at samle penge ind, så sygdommen kan bekæmpes. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

- Vi er faktisk utrolig stolte. Vi synes, de er super dygtige. De har gjort så meget på eget initiativ. Så de skal have en kæmpe ros. De har både brugt fritid og skoletid på det, siger hun.

- De er taget rundt i byerne og samlet ind selv og gået rundt til forretninger og spurgt efter gaver. Vi synes, det er flot, og det er flot, at de er med til at sætte fokus på sådan en god sag, tilføjer hun.

Læs også
Opdager ikke kræft i tide - syv symptomer mænd ikke må ignorere
Læs også
Opdager ikke kræft i tide - syv symptomer mænd ikke må ignorere

Siden de fire veninder samlede penge ind til åbent hus-arrangementet på Nysted Skole, har de regnet alle indtægter sammen. De kan sende 39.700 kroner videre til årets Knæk Cancer.

Du kan læse mere om Knæk Cancer og se, hvordan du selv kan donere til indsamlingen her.

Artiklen er rettet
Tidligere fremgik det af artiklen, at veninderne havde indsamlet 37.500 kroner. Men efter en fintælling er beløbet steget til 39.700 kroner.

 


Nyhedsoverblik