Varmere vejr på vej - op til 25 grader i weekenden

Sommer i Nysted. Foto: Lis Hoffmann

Temperaturen kan torsdag komme op 23 grader, mens weekenden kan byde på endnu mere sommervejr.

Efter flere dage med grå skyer og halvtomme badestrande lader det solrige sommervejr til at være tilbage.

Torsdag kan temperaturen komme op på 23 grader, og det lader til, at sommervejret bliver her nogle dage. I weekenden kan vi nemlig få op til 25 grader flere stedet i landet.

Vi skal dog lige igennem en torsdag formiddag med risiko for skyer og stedvis regn eller byger flere steder i landet. Senere på dagen vil især Sjælland og øerne kunne bade sig i sommersol, mens jyderne risikerer at få besøg af flere regnbyger.

Fredag bliver der igen store forskelle i vejret, alt efter hvor i landet man er. Men generelt lader sommer til at være tilbage.

I den nordlige del af landet kommer der en del sol og op til 23 grader, mens der især i den sydlige halvdel af Jylland og på Sjælland ud på eftermiddagen er risiko for byger, som lokalt kan blive kraftige og være med torden. I hele landet vil der fredag være rolige vindforhold.

Artiklen fortsætter under billedet.

TV 2 VEJRETs femdøgnsskema Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Den lunere luft kommer ifølge TV2 Vejret fra en uvant kant. En strømning af luft fra nord vil de kommende dage lade Danmark ligge i læ bag de norske fjelde, hvor en svag føhnvind vil udtørre og opvarme luften, der fra Norge blæser ned over Danmark.

Mange får sommervejr i weekenden

I weekenden kulminerer sommervarmen over Danmark, og allerede lørdag kan vi ifølge TV2 Vejret måske se frem til juli måneds første sommerdag med temperaturer lige over 25 grader.

Det bliver tilmed solrigt, så man de fleste steder får en lørdag med sol det meste af dagen, og temperaturer vil generelt ligge mellem 22 og 24 grader.

Lokalt kan det i den østlige del af Jylland og i Nordsjælland blive lidt varmere, og her er der bedst chance for at få en meteorologisk sommerdag.

Artiklen fortsætter under billedet.

Prognose: Temperaturer lørdag eftermiddag. Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Ud på eftermiddagen er der dog en lille risiko for, at sommervejret kan blive afbrudt af en lokal byge.

Søndag ser ligeledes ud til at blive en solrig dag, der igen bliver med store forskelle i temperaturen hen over landet.

I Vestjylland ventes op til hård vind fra nordvest. Det vil holde temperaturerne nede omkring 16 til 20 grader, mens man i resten af landet fortsat får rolige vindforhold, og her er der atter udsigt til temperaturer omkring sommerlige 22 til 24 grader.

Sådan afrundes ugen med en weekend, der de fleste steder i landet bliver med flot dansk sommervejr.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App