Varmen er på vej - næste uge kan give julis første sommerdag

Næste uges vejr ser lovende ud, for der vil et varmepust fra syd ramme Danmark. Og så kan det blive rigtig varmt, lyder det fra DMI.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Efter en rekordvarm sommer sidste år havde de fleste nok håbet, at dette års sommer ville følge trop.

Men juli 2019 har ikke budt på en eneste sommerdag endnu, hvor temperaturen når over 25 grader.

quote Langt de fleste steder kan vi nå eller passere de magiske 25 grader, som er kriteriet for et dansk sommerdøgn

Mette Wagner, vagtchef hos DMI

Nu er der dog godt nyt til de varmehungrende. Selvom prognosen for de næste fire uger ikke viser de store udsving, så skiller næste uges vejr sig ud.

Det ser nemlig ud til at blive rigtig varmt ifølge Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), da en gedigen varmluft fra syd trækker op over landet. Og det giver udsigt til månedens første sommerdag.

Det skriver DMI i en pressemeddelelse.

Varmen rammer tirsdag

DMI’s vagtchef Mette Wagner forudser, at det varme vejr kommer fra tirsdag og et par dage frem.

- Langt de fleste steder kan vi nå eller passere de magiske 25 grader, som er kriteriet for et dansk sommerdøgn. Gårsdagens prognose, tirsdag den 16. juli, var dog noget mere nærig med varmen både geografisk og tidsligt, så vi må vente og følge prognoserne frem mod næste uge, og holde øje med hvordan de udvikler sig, udtaler Mette Wagner i pressemeddelelsen.

190706_regn.jpg
Læs også
Våd weekend venter over hele landet
190706_regn.jpg
Læs også
Våd weekend venter over hele landet

Hos DMI slår de dog fast, at når man prøver at forudsige vejret langt ude i fremtiden, så bliver forudsigelserne mere usikre. Derfor er opfordringen fra DMI, at man skal tage næste uges varme vejr med et gran salt.  

Tror på 25 grader og 30 grader lokalt

Langtidsmeteorolog Steen Hermansen tror dog på, at næste uge byder på strandvejr og temperaturer op til 30 grader lokalt.

quote Det ser temmelig sikkert ud, at det bliver varmere i næste uge, og det virker også sikkert, at vi nok skal komme over de 25 grader mange steder – lokalt 30 grader

Steen Hermansen, langtidsmeteorolog, DMI

- Det ser temmelig sikkert ud, at det bliver varmere i næste uge, og det virker også sikkert, at vi nok skal komme over de 25 grader mange steder – lokalt 30 grader, udtaler han i pressemeddelelsen og tilføjer:

- Så både sommerdøgn og stranddage er altså indenfor rækkevidde igen. Men hvornår varmen indtræder, hvor længe det holder ved, og hvor stor en del af landet, der får sommervarmen på besøg, er mere usikkert.

Hvis man skal tro månedsudsigten, så vil varmen komme for en kort bemærkning. Den kølige luft fra Nordsøen og vestenvinden vil lægge en dæmper på sommervarmen i den sidste del af ugen. Derfor vil næste uges weekend sandsynligvis blive mindre varm.


Nyhedsoverblik