Varm weekend forude: Her er de bedste chancer for sol

Foto: Hanne Hvalsø

Er man glad for januarsolens stråler, så bliver lørdag weekendens bedste dag, lyder prognosen fra DMI.

Årets første weekend bliver en lun en af slagsen for årstiden. 

Men vejret bliver også som en blandet pose bolsjer. Med skiftevis sol og skyer. Lune dagtemperaturer og mulighed for nattefrost.

Sådan lyder prognosen fra Jesper Eriksen, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), tidligt fredag morgen.

- Fredag kommer vinden til at føles generende. Der vil være jævn til frisk vind fra nordvest og ved vestkysten op til kuling, siger han.

- Den gode nyhed er, at det stort set holder tørt, på trods af de mange skyer på himlen hele dagen.

Lun fredag - efter årstiden

Fredag bliver lun med temperaturer mellem tre og otte grader. Natten til lørdag falder temperaturerne ikke væsentligt, så også natten bliver en lun en af slagsen for januar.

Vinden aftager langsomt i løbet af lørdagen. Og denne dag byder samtidig på weekendens bedste solchancer for hele landet, fortæller Jesper Eriksen.

- Er man glad for sol og ikke så meget blæst, så bliver lørdag weekendens bedste dag, siger han.

- Temperaturerne lander omkring fem til syv grader, så det bliver dejligt vejr, hvis man skal ud at gå en tur.

Måske let frost

Natten til søndag kan der lokalt komme lette frostgrader. Sandsynligheden er størst på Sjælland og generelt i den østlige del af landet.

Søndag ser også ud til at blive en lun dag med temperaturer mellem fire og otte graders varme. Det skyldes lun vind, der kommer ind over landet fra vest.

- Natten til mandag har vi lovet temperaturer mellem to og fem grader, men lokalt kan det komme ned omkring frysepunktet. Så det er godt at være opmærksom, siger Jesper Eriksen.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App