Var bange for at miste Region Sjælland som kunde: Turde ikke aflyse betalt tur for chefer til Dubai

Foto: TV ØST

En af de centrale personer i bestikkelsessagen af offentlige chefer blev torsdag afhørt i retten.

En af de helt centrale personer i sagen om bestikkelse af top-embedsmænd i blandt andet Region Sjælland - topchefen for Atea Danmark, Morten Felding - kastede torsdag nyt lys på sagen. Det skete, da han blev afhørt i retten. Det skriver Berlingske Business.

Han forklarede i retten, hvordan han havde fået kendskab til en ret tvivlsom rejse for regionens IT-topchefer til Dubai i 2014- og han fortalte, at han ikke havde havde turdet aflyse turen, da han frygtede på den baggrund at miste regionen som kunde. Det var frygten for regionens daværende IT-chef, som også betød at Morten Felding ikke selv deltog i rejsen.

Turen til Dubai kostede 80.000 kroner per deltager, og blev betalt af en særlig konto, der stammede fra indkøb i Region Sjælland. På turen skulle cheferne blandt andet se Formel 1-ræs.

Morten Felding  har tidligere været sigtet i sagen - men politiet har siden frafaldet sigtelsen. Det selvom der gik syv måneder efter han tiltrådte sin stilling i Atea, til den ulovlige aftale blev afviklet.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App