Vandt sommerhus for 65 år siden: Nu skal det rives ned

Per Quistgaard Klerke er kommet på Rønnen, siden han var helt lille. Nu skal sommerhuset på den grønne ø rives ned. Foto: Søren Kiehn - TV2 ØST

Der blev i dag afsagt dom i sagen om sommerhuset Rønnen i Holbæk Fjord. Familien vandt sommerhuset og øen for 65 år siden, nu skal det rives ned.

Det blev ikke den dom, som Per Quistgaard Klerke havde håbet på, da han i dag fik en mail fra de danske domstole med afgørelsen: Per Quistgaard Klerke og hans familie skal rive det sommerhus ned, der har været i familiens eje siden 1953. Sommerhuset, Rønnen, ligger på den lille ø af samme navn, nemlig Rønnen i Holbæk Fjord. 

- Jeg har ikke nogen kommentarer til dommen endnu, for jeg har ikke fået læst alle de 20 sider i sagen, og jeg har heller ikke fået talt med min advokat, for jeg har været på arbejde i dag, fortæller Per Quistgaard Klerke.

For 65 år siden vandt Per Quistgaard Klerkes bedstefar øen og sommerhuset på 65 kvadratmeter i en sommerkonkurrence, der var udskrevet af Politiken.

Men 20 år senere gik det op for myndighederne, at der var sket en fejl, og at sommerhuset, der består af tre små bygninger, er bygget i strid med strandbeskyttelseslinjen.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Rønnen er egentlig klassificeret som en holm, og sandstranden omkring Rønnen skifter hyppigt form. På dage med meget lavvande kan man gå tørskoet til stranden ved Hørby.  Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

Det fik familien til at søge om en dispensation, som den fik. Det samme forløb gentog sig i 1996. Men i 2015 var det slut med muligheden for dispensation. Myndighederne forlangte, at sommerhuset skulle rives ned. En afgørelse, der blev stadfæstet i 2017, og som retten nu altså har givet Miljø- og Fødevareklagenævnet ret i.

- Vi vil nu læse dommen grundigt i alle detaljer og undersøge, hvilken præmis, der ligger til grund, og om der er nogle som helst muligheder for åbninger i dommen, som vi eventuelt kan gå videre med, siger Per Quistgaard Klerke til TV2 ØST. Han ærgrer sig over, at tipoldebørnene i familien, der i dag er i 20´erne, ikke får mulighed for at bruge øen og sommerhuset. 

Rønnen er fristed for en stor koloni af stormmåger, gravænder og andre fugle.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App