Vagtlægeflugt breder sig til Region Sjælland: 22 har sagt op

Læger strømmer væk fra vagtlægeordningen, fordi de er utilfredse med et gebyr på 4000 kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

22 læger har kvittet deres arbejde hos Region Sjællands lægevagtsordning.

Det oplyser vagtlægechef Gregers Hansen-Nord til TV ØST.

Oplysningen kommer efter, at 61 læger i Region Syddanmark tirsdag valgte at sige op i lægevagten, fordi Styrelsen for Patientsikkerhed har pålagt dem et årligt gebyr på 4.000 kroner, som lægerne skal betale for at blive registreret som et selvstændigt behandlingssted.

Onsdag eftermiddag nåede det tal op på 67, da yderligere seks læger i regionen havde sagt op. Gebyret trådte i kraft den 1. januar 2018.

Risikerer at vinke farvel til flere læger

Ifølge vagtlægechefen i Region Sjælland bliver der formentlig tale om flere læger, da de endelige tal først ville foreligge senere onsdag.

vagtlaeger.jpg
Læs også
Lægemangel kan koste vagtlæger
vagtlaeger.jpg
Læs også
Lægemangel kan koste vagtlæger

Onsdag oplyste sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V), at hun vil bede Styrelsen for Patientsikkerhed om at finde en løsning, der kan stande masseflugten fra vagtlægeordningen.

- Det har aldrig været meningen at gøre vilkårene for vagtlægeordningerne dårligere. Intentionen med lovændringen var at sikre kvaliteten i lægevagten, siger hun i et skriftligt svar til Ritzau.

- Jeg har bedt Styrelsen for Patientsikkerhed se på, om problemet kan løses ved, at lægevagtordningerne eventuelt kan organiseres anderledes, tilføjer Ellen Trane Nørby.


Nyhedsoverblik