V-oprør på Stevns: Venstre kan dårligt stå værre end nu

På Venstre Stevns’ generalforsamling onsdag aften skal medlemmerne beslutte, om partiet skal stemme om en ny spidskandidat forud for kommunalvalget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Skal Stevns’ nuværende borgmester, Mogens Haugaard (V), også være spidskandidat for Venstre til kommunalvalget i november, eller skal der nyt blod til at sikre partiet kommunens toppost?

Det har der længe været uenighed om i Venstres gruppe. Tilbage i august førte det til et opstillingsmøde, hvor Mogens Haugaard med et snævert flertal fik lov at blive i spidsen. 

Men nu er den gal igen.

quote Vi synes, det er relevant at lukke op for flere kandidater

John Dalsgaard Jensen, Venstre på Stevns

To menige medlemmer af Venstres lokale vælgerforening har nemlig foreslået, at der skal være endnu et opstillingsmøde, og det har fem V-medlemmer af kommunalbestyrelsen valgt at bakke op om. På partiets ordinære generalforsamling onsdag aften skal det så besluttes, om Mogens Haugaard endnu engang skal i krydsilden.

- Vi står bag forslaget om et nyt opstillingsmøde af flere årsager. Det væsentlige er, at der ved sidste møde kun var mulighed for to kandidater, og vi synes, det er relevant at lukke op for flere kandidater, fortæller John Dalsgaard Jensen (V), der er én af de fem medlemmer af kommunalbestyrelsen, som står bag forlaget om et nyt opstillingsmøde.

Brug for ro til at tale politik

Han skal onsdag aften forsøge at motivere medlemmer til at stemme ja til et nyt møde og uddyber over for TV ØST, hvorfor det er nødvendigt:

quote Vi synes, det er en god idé at få demokratiet i spil for at finde den rette kandidat til næste valg

John Dalsgaard Jensen

- Ved opstillingsmødet i august opstillede den gamle bestyrelse en modkandidat til Mogens Haugaard uden den store politiske erfaring, der kom springende ind fra sidelinjen. Vi synes, det er en god idé at få demokratiet i spil for at finde den rette kandidat til næste valg, siger John Dalsgaard Jensen.

Men er der ikke risiko at den fortsatte tvivl om, hvem der skal stå i spidsen for Venstre på Stevns, skader mere end en ny spidskandidat vil gavne?

- Det er sådan, at Venstre på Stevns dårligt kan stå værre end nu. Vi har brug for at bruge al den resterende tid op til valget på at snakke politik og ikke, om vi har den rette mand i spidsen.

Finder kandidater efter forsamling

John Dalsgaard Jensen fremhæver samtidig, at siden Mogens Haugaard blev genvalgt som spidskandidat i august, så har Venstre mistet sit flertal i kommunalbestyrelsen.

quote Det er sådan, at Venstre på Stevns dårligt kan stå værre end nu

John Dalsgaard Jensen

- Det er ret væsentligt, for det er ikke svært at se, hvor skadeligt det har været for partiet, siger bestyrelsesmedlemmet og tilføjer:

- Men det betyder også, at vi har mulighed for at vise, hvad vi står for. Før i tiden bar vores politik præg af at repræsentere hele flertalsgruppen, men nu kan vi melde vores egen politik ud. Det er det, vi gerne vil, og her er det relevant at se på, om Mogens Haugaard er den rette til at stå i spidsen, eller om der er en, der er bedre egnet.

Hvis det bliver besluttet, at der skal være et nyt opstillingsmøde i Venstre på Stevns, vil gruppen begynde at finde egnede kandidater umiddelbart efter generalforsamlingen.

Se indslaget: 5 ud af 7 venstre-politikere i kommunalbestyrelsen på Stevns har meldt ud, at de vil have en anden borgmesterkandidat til det kommende kommunalvalg.

 


Nyhedsoverblik