Træt af snavsede badegæster - her bliver alle tjekket før de hopper i

I Slagelse Kommune har svømmehallerne taget et nyt middel i brug for at komme bakterierne i bassinet til livs.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Klokken syv om morgenen er morgensvømmerne klar til at dumpe i vandet i Korsør Svømmehal.

Men først har de alle sammen lige været en helt ny procedure igennem. Der er nemlig blevet opsat UV-lamper mellem omklædningsrummene og svømmehallen, og de skal afsløre, om badegæsterne har vasket sig grundigt nok.

quote Hvis det kan minimere alle de bakterier, der er i vandet, så hilser jeg det meget velkommen

Jeanette Snedker, Korsør

- Det kommer lidt i kølvandet på, at der har været nogle gange i Slagelse Svømmehal, hvor de simpelthen har måttet lukke svømmehallen, fordi folk ikke har vasket sig ordentligt, og der så var for mange bakterier i vandet, siger Ronni Børgesen, der er teamleder i Korsør Svømmehal.

En rigtig god idé

Målet er altså, at UV-lamperne og det ekstra fokus på renlighed i Slagelse Kommunes svømmehaller resulterer i færre bakterier og mindre klor i vandet. Og det er en dagsorden, som morgensvømmerne sagtens kan stå bag.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Emilie Grav - TV ØST

- Hvis det kan minimere alle de bakterier, der er i vandet, så hilser jeg det meget velkommen, siger Jeanette Snedker fra Korsør.

Artiklen fortsætter under billedet.

Jeanette Snedker, Korsør.
Jeanette Snedker, Korsør. Foto: Emilie Grav - TV ØST

- Det er en rigtig god idé, for vi er tit ude for, at unge mennesker står en halv time under bruseren med badebukser på og tror, at de bliver rene, siger Morten Blemsted, der også kommer fra Korsør.

Artiklen fortsætter under billedet.

Morten Blemsted, Korsør.
Morten Blemsted, Korsør. Foto: Emilie Grav - TV ØST

Ingen taget i vaskesjusk

Da TV ØST besøgte svømmehallen torsdag morgen, var der ikke nogen badegæster, der blev afsløret i vaskesjusk under UV-lampernes skær. Men det er nu heller ikke forventningen, siger teamleder Ronni Børgesen.

- Det er tvivlsomt, om folk kan se bakterier på kroppen i lyset. Men vi prøver at skabe fokus på det her med renhed, så folk stopper op og siger ”okay, er jeg ren nok?”. Og at de så tænker over det fremadrettet.

Og badegæsterne håber virkelig, at det vil have en effekt.

- Jeg håber, at det kan betyde, at folk bliver mere opmærksomme, når de går i bad, og at de virkelig vasker sig ordentligt. At de ikke kommer i vandet og tisser i det og fylder det med bakterier, siger Johannes Forsbæk fra Korsør.

Artiklen fortsætter under billederne.

 
  Foto: Emilie Grav - TV ØST
Johannes Forsbæk, Korsør.
Johannes Forsbæk, Korsør. Foto: Emilie Grav - TV ØST

Indtil videre er det planen, at de ultraviolette lamper skal blive hængende i Slagelse Kommunes svømmehaller det kommende år.

Svømmehallerne i Slagelse Kommune oplever problemer med bakterier, fordi gæsterne ikke vasker sig tilstrækkeligt. Nu tager de nye midler i brug i kampen for at komme bakterierne til livs.

Nyhedsoverblik