Utrygge beboere efter skyderi i Holbæk: - Det er uhyggeligt

Borgerne i Holbæk er utrygge efter en skudepisode i byen tirsdag aften. Nogen tør ikke lade deres børn gå ud efter mørkets frembrud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tirsdag aften blev en mand skudt ned på åben gade i Ladegårdsparken Vest 103 i Holbæk.

Ved skudepisoden blev en 19-årig mand ramt i skulderen. Politiet mener, at hændelsen er en del af den aktuelle konflikt i byen mellem  unge i Holbæk og Bandidosrockere.

Beboere i området er utrygge, efter nattens dramatiske episode.

- Man aner jo ikke om man kan gå på gaden uden at blive skudt på eller ej. Det er det, jeg frygter mest. At man kommer til at være et forkert sted på et forkert tidspunkt, siger Poul Olsen, der har boet i Ladegårdsparken i 23 år.

Poul Olsen har boet i ladegårdsparken i 23 år.
Poul Olsen har boet i ladegårdsparken i 23 år. Foto: Martin Stilling - TV ØST

- Det skal stoppes lige med det samme

Politiet mener, at skyderiet, der fandt sted tirsdag aften, blev begået af gerningsmænd til fods. Midt- og Vestsjællands Politi efterlyser nu to mørkklædte, etnisk danske mænd på mellem 30 og 40 år.

Skyderi Ladegaardsparken
Læs også
Politiet har ny teori om skudepisode: Pistolmænd til fods stod bag attentat
Skyderi Ladegaardsparken
Læs også
Politiet har ny teori om skudepisode: Pistolmænd til fods stod bag attentat

Poul Olsen, der bor i Ladegårdsparken, kom ud af opgangen kort tid efter skyderiet havde fundet sted.

- Der stod en masse betjente hernede, og så blev jeg spurgt om, hvor jeg skulle hen. Så fortalte jeg dem, hvor jeg skulle gå hen. Så måtte jeg gå hen langs blokkene og ikke smide noget fra mig, siger han.

- Jeg bryder mig ikke om. Det skal stoppes lige med det samme.

quote Politiet var i højt beredskab med skudsikker vest og våben og det hele. Så det var lidt mærkeligt at komme hjem

Anne Sørensen, beboer i Ladegårdsparken

Anne Sørensen, der også bor i Ladegårdsparken var ikke hjemme, da skyderiet skete, men kom lige bagefter.

- Jeg fandt ud af via Facebook, at der havde været noget herude. Men der var stadig afspærret, da jeg kom hjem, og politiet var i højt beredskab med skudsikker vest og våben og det hele. Så det var lidt mærkeligt at komme hjem, siger hun.

 
  Foto: Martin Stilling - TV ØST

- Det ville være dejligt, hvis de også indførte visitationszone her

Skyderiet i aftes skete udenfor de områder, som politiet har udpeget som visitationszoner. Altså zoner hvor politiet uden varsel kan visitere folk.

- Det er ligesom om, det er flyttet herud på landet. Nu har der været meget inde i Københavnsområdet. Nu er det så begyndt ude i Agervang og nu begynder det så også at centralisere sig også herude i den anden bydel omkring Agervang. Så på trods af, at de har lavet visitationszoner dernede, flytter de jo bare videre, lyder det fra Jan Edvardsen, der har boet i Holbæk i 54 år.

- Det er jo ikke rart, og det gør det nok også noget sværere at håndtere for politiet.

quote Mine børn kommer ikke ud efter mørkets frembrud. Det kan være det lige pludselig går galt

Annette Andersen, beboer i Ladegårdsparken

Ifølge en anden beboere er der ikke nødvendigvis kommer mere kriminalitet til området omkring Ladegårdsparken, men hun har bemærket, at der er kommet mere ro de steder, hvor politiet har indført visitationszoner.

- Det er ligesom om, de kriminelle tager en slapper, når de ved, at der er en visitationszone. Så det kunne være dejligt, hvis der kom en visitationszone herude, men at politiet ikke offentliggjorde det, som de har gjort det med den anden visitationszone, så det kommer lidt uanmeldt, at man ikke ved, hvornår den slutter, og hvor den afgrænser sig. For ikke at gøre dem en bjørnetjeneste, siger Annette Andersen, der bor i Ladegårdsparken.

 
  Foto: Martin Stilling - TV ØST

- Mine børn kommer ikke ud efter mørkets frembrud

Anette Andersen, der er mor til tre, tør ikke længere lade hendes børn være ude i området, når mørket faldet på.

- Mine børn kommer ikke ud efter mørkets frembrud. Det kan være det lige pludselig går galt. Vi har været heldige, at personen der kom til skade i går, ikke er kommet mere til skade end det skulderskud, han har fået. Men en dag går det måske galt, og så kan det være en af vores børn her i Ladegårdsparken, det går ud over. Det kan være et kæmpe uheld, og der skal mine børn bare ikke være, siger hun.

De andre beboere synes ligesom Annette Andersen, at det er blevet mere utrygt at færdes i kvarteret.

- Det er utrygt, for man ved jo aldrig, hvem det ellers rammer. Der kan være én, der lige kommer forbi ligesom i København. Man er nok lidt slem til at tro, at når man ikke bor i København, så er man lidt fredet, selvom man godt ved, at det er man ikke. Så jo, det kommer tæt på.

- Det er foruroligende for os alle sammen, understreger Jan Edvardsen.


Nyhedsoverblik