Utilfreds med kystsikringen på Sejerø

I slutningen af 2017 blev kystsikringen to steder på Sejerø forbedret. Men en beboer på øen mener ikke, arbejdet er gjort godt nok.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Kystsikringen på Mastrupvej og Vestervej på Sejerø er ikke lavet godt nok. Det mener Lars Christensen, som har boet på øen i 40 år.

Han påpeger blandt andet, at stenene er for små og for ujævne. Det skriver Nordvestnyt.

- Hver gang stenene er for små, tager havet dem med sig. Det ved man, når man har boet herovre i 40 år. Stenene burde veje mellem 80 og 120 kilo, men mange af de her er så små og lette, at man nemt selv kan bære dem, siger Lars Christensen til Nordcvetsnyt.

Han kritiserer også, at fiberdugen under stenene ikke er gravet ordentligt ned. Det gør, ifølge Lars Christensen, at vandet trænger ind under og skyller sikringen væk. 

- De nederste sten er allerede nu ved at skride ud, sige rhan til avisen.

Kommuen afviser kritik

Hos Kalundborg Kommune er chef for Plan, Byg og Miljø Christian Sabber bekendt med kritikken.

- Vi har haft vores ingeniører derovre, og sammen med rådgiverne på projektet mener de fortsat, at projektet holder, selvom der er brugt andre materialer. Andet har jeg ikke at gå ud fra. Når det så er sagt, så vil der altid være en risiko ved vind og vejr, som vi ikke hundrede procent er herre over, siger Christian Sabber.


Nyhedsoverblik