Usædvanligt brug af vand: Vandværk opfordrer borgere til at kontrollere vandhanerne

Eskebjerg Vandværk har det forgangne døgn oplevet et noget større forbrug af vand end normalt. Derfor frygter de, at en borger har et sprængt vandrør.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Bor du i Eskebjerg og omegn i det nordvestlige Sjælland, så bør du tjekke din vandmåler.

For Eskebjerg Vandværk har opdaget et usædvanligt brug af vand det forgangne døgn, og det tyder på, at der måske er et vandrør et sted, der er sprængt.

- Vi har overvågning på vores vandværk, og så kan vi se, at vi i det forgangne døgn har brugt over to kubikmeter mere vand per time, siger Claus Jørgen Rasmussen, der er formand for vandværket.

quote Det er kedeligt for den, det går ud over, for det kommer til at koste rimelig meget

Claus Jørgen Rasmussen, formand

- Det tyder på, at nu hvor vi har haft et temperaturskifte, så hvis der sidder en vandhane, der er ubeskyttet, så kan den springe og så løber vandet ud. Det er det, der vi frygter.

Det kan give vandskader

To kubikmeter mere vand per time – er det meget?

- Det er kedeligt for den, det går ud over, for det kommer til at koste rimelig meget. Det løber jo op. Hvis man ikke opdager det, kan det også give vandskader, siger Claus Jørgen Rasmussen.

Men indtil videre har vandværket ikke hørt fra borgere, hvor der ikke er styr på vandet. Formanden forklarer, at vandet kommer fra omkring Eskebjerg by.

- Vi ligger i et meget åbent område, så det er meget stort. Vi har tre hovedledninger og det er byledningen, det er gået på. Men den går uden for byen også, så det er lidt svært at lokalisere, siger Claus Jørgen Rasmussen.

quote  Vores opfordring er, at folk kontrollerer alle deres vandhaner

Claus Jørgen Rasmussen, formand

En opfordring eller to

Så hvis du sidder og bliver nervøs for, om det måske er din vandhane eller lignende, der lækker, så har formanden en opfordring.

- Vores opfordring er, at folk kontrollerer alle deres vandhaner. Og så går de ud og kigger på deres måler og ser, om der stadig løber vand – om den drejer rundt. Hvis den gør det, er det, fordi der er et sted, de ikke har fået lukket endnu. Så må de finde ud af, hvor det er henne. Det kan også være skjult, så man ikke kan se, hvor det er henne. Så må man finde ud af det, lyder det fra Claus Jørgen Rasmussen.

Han påpeger desuden, at det ikke er et brud på en ledning, for så havde der været et noget større vandspild.

VVS'er Jesper Krog giver gode råd til at undgå frostsprængte vandrør:

 

Nyhedsoverblik