Unge mænd holder igen med at donere blod

Det er svært at fange interessen hos mænd, når det handler om at donere blod.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Måske er det nålene, måske er det den travle hverdag, som især holder de unge mænd væk fra blodbankerne i Region Sjælland.

Mens 66 procent af de nye frivillige på bloddonor.dk sidste år var kvinder, så var kun 34 procent mænd. Det skriver DR Sjælland.

Unge mænd under 25 år er især vanskelige at få fat

Overordnet set er antallet af nye bloddonorer på bloddonor.dk ifølge DR Sjælland vokset med 19 procent fra 2015 til 2016. Men det er stadig svært at få fat i mændene.

Det er især de unge mænd under 25 år, der er vanskelige at få fat på, erfarer organisationen Bloddonorerne i Danmark. 

131023_jaol_hund2.jpg
Læs også
Hunde-bloddonorer søges
131023_jaol_hund2.jpg
Læs også
Hunde-bloddonorer søges

- Vi ved desværre ikke, hvad det er der gør, at de unge mænd ikke melder sig. Når jeg er med ude og hverve, så møder vi gerne en ret hurtig forklaring om, at de er helt vildt bange for nåle, og at de nærmest besvimer, bare det at vi snakker om, de skal have en nål i armen, siger Jesper Villumsen, generalsekretær i Bloddonerne Danmark til DR Sjælland.

Blodbankerne mangler frivillige donorer

I blodbankerne i Region Sjælland mangler de i øjeblik flere frivillige donorer. Her så de gerne, at flere mænd meldte sig som donorer:

- Hovedparten af de nye donorer er yngre kvinder og det er skønt, men der er jo den lille hage ved det, at kvinder ikke tåler at blive tappet så meget som mænd, og samtidig så kan kvinder blive gravide, og det betyder de ikke kan være donorer i periode, siger Keld Homburg, ledende overlæge på klinisk Immunologisk Afdeling i Region Sjælland.


Nyhedsoverblik