Unge i Holbæk tager afstand til ballademagere

De unge i Holbæk er kede af, at nogle ballademagere har ødelagt det for andre på byens McDonald's.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Et af dagens helt store samtaleemner blandt de unge i Holbæk er byens McDonald’s reaktion efter lang tids ballade på familierestauranten.

I denne uge hang restauranten en seddel op, hvor de forbød unge i grupper at være på restauranten. Den melding har de i dag moderet med en ny seddel, hvor de skriver, at ballademagere vil blive anmeldt til politiet. Den ændrede kurs glæder nogle af de unge i Holbæk, der ikke laver ballade på familierestauranten.

quote Der er jo mange, der ikke vil gå derind, når det er forbudt at være en gruppe

Josias Hansen, 20 år, Højby

- Jeg synes, det er smart, at det er ophævet igen, for der er jo mange, der ikke vil gå derind, når det er forbudt at være en gruppe, siger Josias Hansen, 20 år, fra Højby til TV ØST.

Uretfærdigt at skære alle over en kam

I sedlen, der hang på restauranten indtil i går, stod der, at grupper med unge på mere end tre ville blive afvist uden diskussion eller argumentation. Det reagerede Josias Hansen negativt på.

- Det er meget barnligt. De kan ikke forbyde grupper. Det er dybt, dybt åndsvagt, det kan de slet ikke tillade sig, siger han om sin reaktion.

Selvom Josias Hansen ikke er fra Holbæk, besøger han jævnligt restauranten med sine venner

- Det er jo et mødested for mange unge, hvor man går hen og spiser og slapper lidt af. Hvis jeg er i byen herude, går jeg da i hvert fald på McDonald’s bagefter og får mig en lille bid, siger han.

Selvfølgelig skal de anmeldes

I den nye seddel på McDonald’s i Holbæk, skriver restauranten, at de forholder sig retten til at bortvise gæster, der ødelægger oplevelsen for andre. Og følger man ikke anvisningerne, bliver politiet tilkaldt.

quote Jeg kan slet ikke have, at de (ballademagerne, red.) ikke kan acceptere andre folk.

Helle Bertelsen, 17 år, Jyderup

Det forstår 17-årige Helle Bertelsen fra Jyderup godt.

- Jeg kan slet ikke have, at de (ballademagerne, red.) ikke kan acceptere andre folk. Hvis der er folk, der ikke kan opføre sig ordentlig, så bliver man nødt til at tilkalde politiet, ellers fatter de det ikke, siger hun. 


Nyhedsoverblik