Unge håndværkere øver sig til DM i Skills

Julie Hesting er frisørelev og Silas Hedegaard er tømrerlærling. I disse dage forbereder de sig intenst, inden de skal til DM for erhvervsuddannelser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I morgen torsdag går det løs.

Ottende udgave af DM i Skills løber af stablen. Her skal elever og lærlinge fra 42 forskellige håndværksfag dyste i Danmarks Mesterskaberne.

Arrangørerne forventer, omkring 60.000 gæster lægger vejen forbi Jyske Bank Boxen i Herning i løbet af de næste tre dage, hvor konkurrrencen finder sted.

Frisørelev går efter guld

De sidste uger har landets dygtigste elever og lærlinge øvet og forberedt for at blive helt klar til det populære arrangement. I vores region stiller omkring 32 deltagere op. En af dem er Julie Hesting fra Herlufmagle, der til dagligt er frisørelev i Hair By Stender i Slagelse og elev på EUC i Næstved.

- Det er meget nervepirrende. Men det kommer først, når man står der, siger hun.

quote Det er meget nervepirrende. Men det kommer først, når man står der.

Julie Hesting, Frisørelev

Det er anden gang, Julie Hesting skal deltage i DM i Skills. I løbet af de næste tre dage skal hun løse en række opgaver. Både kendte og ukendte.

- Der kommer til at ske det, at jeg skal føntørre en mand, og så har vi en langhårsdame, og så har vi to ukendte opgaver. Så det er klip, farve og styling på tid, lyder det fra frisøreleven.

Julie Hesting drømmer om at gå hele vejen til øverste podie på skamlen, når finalerne bliver afgjort på lørdag. Her vil statsminister Lars Løkke Rasmussen kåre vinderne. Men selv hvis den 20-årige frisørelevs præstation ikke rækker til en medalje, vil hun se konkurrencen som en stor oplevelse.

- Man bliver udfordret rigtig meget, også når man skal til svendeprøve. Jeg synes, det hjælper, når der er tid på, for vi bliver presset i tid, og vi får nye klippemetoder og indlæringsmuligheder, siger hun.

quote Man bliver udfordret rigtig meget, også når man skal til svendeprøve.

Julie Hesting, Frisørelev

Tømrerlærling har øvet længe

Silas Hedegaard fra CELF i Nykøbing Falster stiller også op til DM i Skills som tømrer. Her skal han dyste mod fire andre lærlinge.

- Jeg ved, jeg skal lave en lille model af et klokketårn. To moduler kender vi, og det sidste er ukendt, siger han.

Silas Hedegaard stiller op til DM i skills som tørerlærling fra CELF i Nykøbing Falster.
Silas Hedegaard stiller op til DM i skills som tørerlærling fra CELF i Nykøbing Falster. Foto: Arkivfoto

Han har kendt til opgaven siden begyndelsen af januar, men har øvet sig målrettet til konkurrencen siden oktober måned sidste år.

Ligesom Julie Hesting drømmer Silas Hedegaard ligeledes om guld her forude for mesterskaberne. 

- Jeg vil rigtig gerne vinde. Det er jo det sjoveste, lyder det.

quote Jeg vil rigtig gerne vinde. Det er jo det sjoveste.

Silas Hedegaard, Tømrerlærling

DM i Næstved i 2019

DM i Skills finder i år sted i Jyske Bank Boxen i Herning. Ifølge Peter Skautrup, der er presseansvarlig for DM i Skills, er det kun ganske få steder i Danmark, som kan rumme arrangementet. Dels på grund af det store publikum og dels fordi diverse konkurrencer fylder meget.

Til næste år skal Næstved være vært for DM i Skills. Her vil man udskyde tidspunktet til foråret, fordi konkurrencen skal foregå i et stort telt.


Nyhedsoverblik