To unge blev alvorligt syge af stoffer: Choktilstand på skolen i Haslev

Skolelederen på Vestskolen i Haslev er rystet over, at hans 9. klasses elever er blevet alvorligt syge af at indtage stoffet MDMA i weekenden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I dag var en svær dag på Vestskolen I Haslev. Her går de to 15-årige drenge, der i fredags købte og indtog MDMA, som er en form for Ecstasy, der siden har gjort dem alvorligt syge. Den ene ligger stadig i kunstigt koma.

De to 15-årige drenge går i samme 9. klasse på Vestskolen, og i dag var første skoledag for klassekammerater og lærere efter weekendens tragiske hændelse. 

- Alle er tydeligt mærkede, fortæller skoleleder Sigurd Brønnum, da TV ØST besøger skolen mandag middag.

Sagen har påvirket klassekammeraterne og skolens personale. Der er blevet grædt og krammet. 

- Vi skal jo igennem dagen. Og det er vi også nødsaget til at komme. Så vi arbejder med de unge og snakker med dem. Og vi er om dem hele tiden, fortsætter han. 

Skolens lærere og psykolog har talt med de unge hele dagen

Den ene dreng er udskrevet fra hospitalet, imens den anden fortsat er indlagt og er i kunstigt koma. Hans tilstand er alvorlig, og det fylder meget hos de unge på skolen.

Skoleleder Sigurd Brønnum har hele weekenden fuldt sagens udvikling tæt og har været i nær dialog med politi, familier og skolens personale. I morges skulle de lægge en plan for, hvordan skolen skulle takle den svære situation. 

- Da vi møder ind i morges, har vi et møde med lærerne, og så går vi ud i 9. klasserne og i den specifikke klasse, siger Sigurd Brønnum. 

Skolens lærere og psykolog har hele dagen talt med de unge om det, der skete med skolens 9.klasses drenge I weekenden. Men hvordan taler man med unge om så alvorlig en sag?

- I dag har det handlet meget om at snakke med dem om sorgen og det at være i sorg. Snakke om det uforståelige at nogen måske ligger og svæver mellem liv og død, fortæller Sigurg Brønnum.

Klart budskab: Stoffer er "no go"

Skoleleder Sigurd Brønnum håber, at Vestskolen snart får de to unge drenge tilbage på skolen hos deres klassekammerater. Og han har et klart budskab: 

- Vi vil rigtig gerne have det budskab ud til vores forældre og elever, at I er nød til at tale med jeres unge om det her og man er nød til at fortstå, at det er no go, at tage stoffer. Det har så vidtrækkende konsekvenser, siger Sigurd Brømmum.

Drengenes familier har ikke ønsket at tale med TV ØST i dag. 


Nyhedsoverblik