Unge åbner klub for udsatte unge - gør det af kærlighed til Ringparken

En ny klub i Ringparken skal få de unge væk fra gaden. Initiativtageren er selv vokset op i området. Foto: TV ØST

26-årige Mohammed M. Hassan har startet en klub, der skal holde unge ude af kriminalitet i Ringparken, hvor han selv er vokset op.

Der er sodavand og masser af slik linet op i lange baner, når Dandelions klubben i Ringparken i Slagelse hver lørdag holder klubaften for alle unge, der har lyst. 

Det er Mohammed M Hassan, der selv bor i området, der har taget initiativet, for at få de unge væk fra at hænge ud på gaden.

I fredags var han sammen med to af de andre frivillige i studiet på P3 og fortalte om ideen: 

- Mange mennesker føler sig utrygge, når folk står i en kæmpe gruppering derude. Så opsøgte vi en klub, en ungdomscafe, som vi har ude i vores område, der hedder Rosenkildegården og spurgte dem, om de kunne hjælpe os med at få et sted at være, så vi kunne fjerne den der utryghed, fortalte Mohammed M. Hassan, der er pædagogstuderende. 

Det er samvittighed og kærlighed for mit eget område, der har fået mig til at tage initiativet

Mohammed M. Hassan, Slagelse

Kærlighed til sit område

Ringparken i Slagelse er på regeringens liste over såkaldte ghettoer i Danmark. I boligområdet er der høj arbejdsløshed, en stor andel af indvandrere, lave indkomster, få, der har taget en uddannelse, og høj kriminalitet. 

- Det er samvittighed og kærlighed for mit eget område, der har fået mig til at tage initiativet. Jeg ser ikke, at de unge har taget den sti, som jeg selv har gået. Jeg håber, at de lytter til os og tager nogle af de ting, som vi siger til dem. At de forstår det, så de ikke går hen og brænder fingrene. Samtidig med at vi har det her sted, så tænker vi, at vi laver noget kriminalpræventivt arbejde, sagde Mohammed M. Hassan i P3.

Symbol på at bryde den sociale arv

Klubben, som initiativtagerne har døbt Dandelion holder åbent hver lørdag fra 16 til klokken 1. Det engelske ord dandelion betyder mælkebøtte, og initiativtagerne har taget navnet, fordi mælkebøtten kan bryde igennem en hård asfaltbelægning.

Vi vil ikke gå den samme vej, og vi vil ikke ind og sidde som 18-årige eller 16-årige. Vi vil bare gerne være stolte hele vejen igennem og være stolte af os selv

Mikail Mert Erdogan, Slagelse

Den gule blomst er blevet et symbol på de børn, som imod alle odds bryder iden sociale arv og skaber sig et godt liv.

- Det betyder, at du kan vokse op på steder, udsatte områder, men stadig blive til noget godt. Vi vil ikke gå den samme vej, og vi vil ikke ind og sidde som 18-årige eller 16-årige. Vi vil bare gerne være stolte hele vejen igennem og være stolte af os selv, sagde Mikail Mert Erdogan i P3.

Store planer om forening

Der er store ændringer på vej I Ringparken, der arbejder på at komme af ghettolisten. For at nå ambitionen har Boligforeningen FOB planer om at rive flere boligblokke ned og bygge et helt nyt byområde, der skal gøre det attraktivt at bo i kvarteret.

Det fik i fredags Dandelions til at invitere til et møde, hvor beboerne kunne drøfte de mange forandringer. Initiativtagerne har også planer om, at klubben i sidste ende kan blive en forening i området. 

- Vi vil gerne have at klubben udvikler sig til at blive en forening, hvor vi for eksempel kan lave et rigtigt fodboldhold, fortalte Mikail Mert Erdogan, og Mohammed M. Hassan supplerede: 

- Vi ser folk, som kunne have stået ude på gaden, og som kunne være blevet lokket af nogle af de andre typer, som også hænger ud på gaden. Vi har fået dem væk fra den der tankegang og over på et sundt mindset, hvis man kan sige det på den måde, du ved. At de skal tænke langsigtet og ikke kortsigtet.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App