Ungdomshus i Maribo ligner en realitet: - Det betyder rigtigt meget

En gruppe unge i Maribo har i længere tid kæmpet for et ungdomshus. Lokalpolitikere er positivt stemte over for at give penge til det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De unge i Maribo har længe manglet noget.

Det mener gymnasieeleven Anastasia Elkjær i hvert fald. Et ungdomshus, hvor byens unge kan hænge ud efter skole og holde arrangementer. Nu ser det hul ud til at blive fyldt. 

Lokalpolitikerne er positivt stemte over for at give penge til et ungdomshus i byen, og det begejstrer Anastasia Elkjær, der har kæmpet for muligheden og skal være en slags daglig koordinator på stedet.

quote Det betyder rigtigt meget, og det er en helt vild fed mulighed

Anastasia Elkjær, koordinator på det nye ungdomshus i Maribo

- Det betyde rigtigt meget, og det er en helt vildt fed mulighed, siger hun.

Allerede i gang

Ifølge en af de unge i byen er der virkelig brug for et sted, hvor unge lollikker kan mødes.

- Der er et bibliotek og sådan noget, men det er jo ikke dér, man kommer hen med alle sine venner, siger Alina Fedorova, der er gymnasieelev i Maribo.

Læs også
Unge i Maribo vil have ungehus
Læs også
Unge i Maribo vil have ungehus

Det er Projekt Fællesskaberne, en sammenslutning af iværksættere på Lolland, som på vegne af de unge har stået for forhandlingerne med kommunen. De unge har søgt Fritids- og Kulturudvalget om 400.000 kroner til ungdomshuset, og det ser lovende ud ifølge næstformanden, Leif Utermöhl (S).

- Formanden (Tine Vinther Clausen (V), red.) og jeg har drøftet det, og vi var positive. Og det plejer at være et godt tegn på, at der er et flertal bagved, lyder det.

Artiklen fortsætter under billedet.

Næstformand for Fritids- og Kulturudvalget i Lolland Kommune har snakket med Anastasia Elkjær, der er koordinator på ungdomshuset i Maribo.
Næstformand for Fritids- og Kulturudvalget i Lolland Kommune har snakket med Anastasia Elkjær, der er koordinator på ungdomshuset i Maribo. Foto: Søren Langhorn - TV ØST

Det er også i Projekt Fællesskabernes hus på Vestervej, ungdomshuset skal ligge. Eller rettere sagt ligger det der faktisk allerede. Ungdomshuset har nemlig allerede været i gang i et par uger takket være EU-midler og lokale sponsorer.

Men med kommunale penge kan de lokale unge for alvor se frem til et sted, hvor der er fokus på aktiviteter for dem, fortæller koordinatoren Anastasia Elkjær.

- Det kan være alt fra en brætspilsaften til en filmaften eller en open mic. Så det er kun fantasien, der sætter grænser, siger hun.


Nyhedsoverblik