Ung lollik med en mission til Madens Folkemøde – hun vil nuancere fødevaredebatten

Iben Krog Rasmussen er medstifter af tænketanken Frej. Foto: Katja Gasiorowski - TV2 ØST

Da den 26-årige Iben Krog Rasmussen flyttede til København fra Lolland, blev hun mødt at flere fordomme. Det har nu vist sig at være en fordel.

Det er ikke kun madoplevelser af den ene og den anden slags, man har kunnet opleve på Madens Folkemøde på Lolland.

Det har også været plads til politiske budskaber, og ikke mindst debatter om fødevarer og klima, som den 26-årige Iben Krog Rasmussen fra Lolland brænder for.

Hun er nemlig medstifter af den fødevarepolitiske tænketand Frej, som arbejder for at skabe dialog mellem fødevareproducenter og forbrugerne.

- Jeg tror på, at vi har behov for både en stærk økologisk produktion, en stærk konventionel produktion, og nok også noget, der ligger et sted midt imellem, siger Iben Krog Rasmussen.

Blev mødt med et utal af spørgsmål

Iben Krog Rasmussen er vokset op på en gård, der driver et konventionelt landbrug nær Maribo. Men da hun flyttede til København for at studere for syv år siden, blev hun mødt af spørgsmål, hun ikke før var blevet stillet.

(...) selvom der er 150 kilometer, så har det føltes som en meget kortere afstand på Madens Folkemøde

Iben Krog Rasmussen, medstifter, tænketanken Frej

Hvorfor er de konventionelle? Hvorfor er de ikke økologiske? Hvorfor er de ikke udenfor? Hvad med miljøforurening? Hvad med ammoniakforurening? Hvad med dyrevelfærd? En masse spørgsmål, som jeg ikke har reflekteret over før. Fordi når man er i noget, så tager man det jo for givet. Og jeg oplevede faktisk, at sprøgsmålene i starten var lidt provokerende. Nej, min far er ikke dyrplager. Men de var også enormt horisontudvidende, fordi det kræver, at du kan svare på dem, fortæller Iben Krog Rasmussen.

- Så jeg syntes faktisk, det var enormt spændende at flytte til byen. Det var en virkelig vigtig at tage de kritiske spørgsmål med hjem til Lolland, og med hjem til fødevareproduktionen.

Afstanden er blevet kortere

Det er nu Iben Krog Rasmussens mission at debattere om fødevareproduktion og forbrugeradfærd - blandt andet på Madens Folkemøde, som løb af stablen fredag og lørdag for første gang nogensinde.

- For syv år siden, da jeg flyttede fra Lolland til København, der føltes afstanden meget lang, og selvom der er 150 kilometer, så har det føltes som en meget kortere afstand på Madens Folkemøde, siger Iben Krog Rasmussen.

Iben Krog Rasmussen har været en del af fem debatter på folkemødet. Op mod 10.000 har besøgt Madens Folkemøde i år.

Se mere fra folkemødet her:

01:07

Foto: Ida Kristensen - TV2 ØST

Luk video

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App