Ung iværksætter startede netbutik i sin stue - nu er den solgt for 17,5 millioner

I 2010 solgte Steffen Andersen fra Benløse sin første lampe i sin netbutik Lampeguru.dk. Nu har han solgt virksomheden til 17,5 millioner kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Når man hører titlen direktør for en virksomhed, så tænker de fleste nok sort jakkesæt og et stort og fancy kontor. 

Men den forestilling gælder ikke for 31-årige Steffen Andersen. Han vil hellere iføre sig en mørk sweater. Og når pakkerne med lamper skal ud, er han ikke bange for at gå i krig med tape og pap.

Han ejede firmaet lampeguru.dk i Benløse indtil i fredag i sidste uge, hvor han satte sin underskrift på en overtagelsesaftale. Han startede netbutikken for ni år siden, hvor han solgte sin første lampe. Men i sidste uge solgte han sin virksomhed for 17,5 millioner kroner til Brødrene A & O Johansen A/S.

quote Selvom det har været mit firma, så har jeg ikke gjort det alene

Steffen Andersen, ejer af lampeguru.dk

- Jeg er meget stolt. Både på mine egne vegne, på Lampegurus vegne. Men også på alle medarbejdernes vegne, for selvom det har været mit firma, så har jeg ikke gjort det alene. Det er ret vigtigt at fortælle. Jeg kunne ikke gøre det uden de medarbejdere, der har været her gennem tiden, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Steffen Andersen understreger, at selvom der har været hans firma, kunne han ikke have gjort det uden de medarbejdere, der har været ansat gennem tiden.
Steffen Andersen understreger, at selvom der har været hans firma, kunne han ikke have gjort det uden de medarbejdere, der har været ansat gennem tiden. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Fortsætter som direktør under ny ejer

Steffen Andersen har i første omgang modtaget 13 millioner for salget. Og så fortsætter han selv som direktør i de næste tre år. Hvis det går godt, får han yderligere 4,5 millioner kroner som en del af aftalen.  

- Det er ikke rigtig til at forstå. Jeg kan godt nok se pengene på kontoen, men det er ikke rigtig gået op for mig endnu, at der står så mange penge på kontoen, siger han. 

Læs også
Unge iværksættere pibler frem: - Det har fået en form for rockstjernestatus
Læs også
Unge iværksættere pibler frem: - Det har fået en form for rockstjernestatus

Steffen Andersen har ingen decideret uddannelse. Lige efter 9. klasse fik han et job i Rema1000. Siden kom han i arbejde hos JYSK og Søstrene Grene. Men på et tidspunkt fik han blod på tanden og startede som iværksætter som 22-årig.

quote Lige fra jeg var helt ung, har jeg vidst, at jeg gerne vill være selvstændig

Steffen Andersen, ejer af lampeguru.dk

- Lige fra jeg var helt ung, har jeg vidst, at jeg gerne vill være selvstændig. Jeg ville gerne have mit eget firma, fordi den måde jeg virker bedst på er ved at arbejde. At det så blev lamper, var en tilfældighed, siger han.

Artilklen fortsætter under billederne.

Steffen Andersen startede sin lille virksomhed op i sin stue for ni år siden.
Steffen Andersen startede sin lille virksomhed op i sin stue for ni år siden. Foto: Steffen Andersen - Privatfoto
 
  Foto: Steffen Andersen - Privatfoto

Kom i kontakt med leverandører - fik lys idé

Idéen til webshoppen kom sig af, at han kom i kontakt med nogle leverandører af lamper.

- Idéen opstod, da jeg arbejdede i en isenkræmmer, hvor jeg fik mulighed for at snakke med nogle belysningsleverandører. Herstal, som de fleste nok kender og så Phillips, som de fleste også kender men måske ikke for lamper, siger Steffen Andersen.

- De ville gerne prøve at sælge lamper nettet sammen med mig. Det var sådan, det startede, tilføjer han.

Red Soda
Læs også
Gymnasiepiger stiftede eget firma for to uger siden - nu bestiller folk fra hele landet deres tøj
Red Soda
Læs også
Gymnasiepiger stiftede eget firma for to uger siden - nu bestiller folk fra hele landet deres tøj

I 2010 startede Steffen Andersen derfor virksomheden op hjemme i sin stue. Her stod massevis af pakker med lamper i rad og række blandt spisebord, stole og familiens sofa.

- Vi startede ud med at bruge de papkasser, som lamperne kom i, som reoler. Så fik vi nogle metalreoler, som så blev til lidt lamper ude i skuret, som så blev til en container ude i indkørslen. Til sidst endte det med at vi kom her ud på landet, fordi jeg havde købt en lastbil helt fyldt med varer, siger Steffen Andersen.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Råd til unge iværksættere: - Tro på jeres idéer

Derfor rykkede han virksomheden til nye lokaler og lager på 600 kvadratmeter i Benløse. Her havde han 10 ansatte under sig, inden han solgte virksomheden for det flere millioner store beløb til Brødrene A & O Johansen A/S.

quote Vigtigst af alt så koster det ikke nødvendigvis en million at starte et firma

Steffen Andersen, ejer af lampeguru.dk

Steffen Andersens råd til andre unge iværksættere er, at man ikke skal være bange for at tro på sine idéer.

-  De skal selvfølgelig ud og finde den idé, de selv tror på. Når de har fundet den, så skal de undersøge mulighederne for at etablere ens mulige kommende virksomhed. Vigtigst af alt så koster det ikke nødvendigvis en million at starte et firma. Man kan sagtens gøre det for små penge, siger han.

 
  Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Nyhedsoverblik