Underskud på Kobberbakkeskolen skal indhentes på fire år

Kobberbakkeskolen har brugt 11 millioner kroner mere, end skolen har på kistebunden. Pengene er især blevet brugt på specialklasser. Foto: Martin Stilling - TV ØST

Politikerne i Børne- og Skoleudvalget i Næstved har givet Kobberbakkeskolen fire år til at få rettet op på sit underskud på 11 millioner kroner.

For mange specialklasser med for mange lærere. Det er kort sagt det, der har fået korthuset til at vælte på Kobberbakkeskolen i Næstved.

Det fremgår af endnu en redegørelse i sagen, som mandag morgen blev diskuteret på et møde i Børne- og Skoleudvalget.

- Der er nogle ting, der har sejlet. Der har bl.a. været nogle ledere, som ikke har haft kompetancerne til at forvalte de midler, de var ansvarlige for, siger Lars Hoppe Søe (R), som er formand for udvalget.

Penge er blevet brugt på børn

Kobberbakkeskolens underskud kom frem i februar. Her hed underskuddet 10 millioner kroner.

Siden har en taskforce forsøgt at finde hoved og hale i, hvor de mange penge er forsvundet hen.

Pengene er blevet brugt på børnene, og det er et eller andet sted rart at vide.

Lars Hoppe Søe (R), formand, Børne- og Skoleudvalget, Næstved

Efter et udvalgsmøde den 4. marts stod det klart, at underskuddet var 11,2 millioner kroner og vil vokse til 13 millioner ved slutningen af dette skoleår.

Den nye redegørelse i sagen, som blev præsenteret for Børne- og Skoleudvalget mandag, får udvalgsformanden til at ånde lettet op.

- Vi fik vished for, at der ikke er udbetalt penge til nogen, som ikke skulle have haft dem, eller brugt penge på noget, der ikke skal bruges penge på på en skole. Pengene er blevet brugt på børnene, og det er et eller andet sted rart at vide, siger han.

Fire år til at rette op på underskud

På mødet blev politikerne også præsenteret for en handleplan, som de godkendte.

Den giver Kobberbakkeskolen ind til 2023 til at få rettet op på den skrantende økonomi.

Hvordan vil eleverne komme til at mærke det?

- Forhåbentlig kommer de ikke til at mærke det så meget, siger Lars Hoppe Søe (R) og fortsætter:

- Der er tale om, at der simpelthen har været oprettet for mange specialklasser. Nogle af de elever skal tilbage i de almindelige klasser - evt. med støtte.

Skolelederen på Kobberbakkeskolen, Klaus Da Cunha var også med til udvalgsmødet. Og han formåede at berolige politikerne.

- Han fremlagde nogle gode tanker, og så på den her problematik med nogle friske øjne, siger Michael Perch (S) med henvisning til, at Klaus Da Cunha kun har været skoleleder på skolen siden februar, altså efter man fandt ud af, at Kobberbakkeksolen har brugt langt flere penge, end skolens budget tillader.

Om sagen skal have konsekvenser for medarbejdere på skolen eller i Næstved Kommune vil politikerne ikke kommentere. Det blev nemlig diskuteret under et lukket punkt, som de ikke må referere fra.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App