Vejret byder på risiko for nattefrost - men også et lyspunkt sidst på ugen

Den kommende uges vejr byder på koldt vejr. Foto: Jesper Sandbirk - TV2 ØST

Kold arktisk luft har lagt sig over regionen. Den kommende uge byder på hagl, torden, sol, regn og skyer.  

Efter en kold weekend, der har budt på nattefrost, sne og hagl, får vi nu oveni en pose kolde blandede bolsjer med ustadigt vejr hele den kommende uge. Torsdag kan dog blive et varmere lyspunkt. 

Den kolde luft skyldes en arktisk luft, der har bredt sig ned over store dele af Europa. Selv i store dele af Italien er det lige så køligt som i Danmark.

Det fortæller Anja Bodholdt, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), til Ritzau.

Lokale byger

Mandag og tirsdag kommer der byger – og de kan være med hagl og torden og indimellem lidt sol.

- Temperaturen vil svinge mellem syv og ti grader, og så kan man se frem til en let til frisk vind fra vest. Ved kysterne op til hård kuling, fortæller Anja Bodholdt.

Bygerne vil kaste nogle få millimeter regn af sig på landsplan, men det er svært at udpege de landsdele, som får mest regn.

- Der vil som altid med ustadigt vejr være regionale forskelle, hvor et område får en del nedbør, mens et andet få kilometer derfra måske holder helt tørt, siger Anja Bodholdt.

Nattefrost midt op ugen

Natten til tirsdag vil temperaturen falde til frysepunktet, og tidligt onsdag morgen kan der komme nattefrost med ned til én til to minusgrader.

I løbet af onsdagen forudser meteorologerne, at der vil ske en lille vejrændring. Vinden drejer om, og en front fra sydvest bringer mere regn med sig, men det bliver også lunere med temperaturer på op mellem 10 og 13 grader.

Det kolde frontsystem vil løsne op i løbet af torsdagen, hvor det kan blive op til 17 grader. Fredag bliver et par grader køligere med byger og skyer.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App