Udvist fra landet: Tyve ville stjæle fra skobutik to dage i træk

Det lykkedes personalet at holde den ene butikstyv tilbage, mens den anden stadig er på fri fod.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En skobutik i Ringsted Outlet fik torsdag besøg af to mistænkelige, udenlandske mænd. Fredag formiddag kom de så på besøg i butikken igen. Her var personalet særligt opmærksomme på de to mænd og opdagede, at mændene samlede sko sammen på en hylde.

- Om torsdagen havde butikstyvene samlet fem par sko, som de var sluppet afsted med, inden det gik op for personalet, hvad de havde gang i. Og så kommer de tilbage om fredagen og laver samme nummer, siger Martin Bjerregaard, der er kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Tyvene var angiveligt irriterede over, at personalet hele tiden kiggede efter dem. De havde en rygsæk med, som de forsøgte at putte skoene ned i, men det lykkedes ikke de to mænd at slippe afsted med skoene igen dagen efter.

Tilbageholdte butikstyv

De to mænd gik straks fra stedet, da de fornemmede, at personalet kunne genkende dem. Personalet formåede at kontakte politiet og tilbageholde den ene af mændene, mens den anden stak af til fods og forsvandt i området.

Den tilbageholdte viste sig at være en 27-årig mand med bopæl i Sverige, som blev anholdt og sigtet for forsøg på tyveri. Han blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Holbæk, hvor han fik en straksdom på 40 dages fængsel samt udvisning af Danmark med indrejseforbud i seks år. Afsoningen begyndte straks efter grundlovsforhøret.

- En straksdom betyder, at man får en dom med det samme ved første retsmøde, fordi man er udlænding, siger Martin Bjerregaard.

Ifølge politiet blev der til retsmødet tilkaldt en rumænsk tolk.

Politiet forsøger nu af få identificeret medgerningsmanden, som fortsat er på fri fod. Politiet beskriver ham som:

  • 25-30 årig mand
  • Almindelig af bygning
  • Iført en rød t-shirt i fredags og medbragte en sort rygsæk

Politiet hører gerne fra vidner på telefon 1-1-4.


Nyhedsoverblik