Udvalgsmedlemmer i Slagelse Kommune: Sæt juleferien på stand-by og få styr på sagen

To medlemmer af Handicapudvalget i Slagelse Kommune mener, man bør gøre alt for at få bragt orden i sagen om ulovligt opkrævet kørselsgodtgørelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Vi må se at få sat juleferien på stand by og se at få klaret den her sag inden juleaften. Der er ingen tid at spilde!

Sådan lyder det fra medlem af Handicap- og Psykiatriudvalget i Slagelse Kommune, Jørn-Ole Didriksen (V), da TV ØST får fat i ham på telefonen torsdag morgen.

Han siger sådan, efter det kom frem, at en intern kommunikationsfejl i Slagelse Kommune betød, at flere sager om tilbagebetaling af ulovligt opkrævede kørselsgodtgørelse aldrig blev håndteret.

quote Vi bliver nødt til som kommune og lægge os ned og sige mange gange undskyld til de mennesker, som har gået og ventet så længe på et svar, som var kommet åbenbart

Jørn-Ole Didriksen (V), medlem af handicap- og psykiatriudvalget

- Jeg er meget overrasket over, at det har kunne forekomme. Selvfølgelig kan der ske fejl i ethvert system, men vi må se at få sat juleferien på stand by og få klaret den her sag, siger han og fortsætter:

- Det håber jeg, at udvalgsformanden for Handicap- og Psykiatriudvalget og eventuelt borgmesteren tager fat i lige med det samme, og så må vi få afgjort sagen lynhurtigt, så Vagn Kviesgaard og andre kan få det, som de har krav på, lyder det fra Jørn-Ole Didriksen (V).

Det bakker udvalgsmedlemmet Jørgen Andersen (S) også op om.

- Jeg vil tage fat i udvalgsformanden og anmode om, at man indkalder til et ekstraordinært møde, hvor vi kan få hurtigt set på det, få alle oplysningerne på bordet og få det afsluttet, siger Jørgen Andersen (S) til TV ØST.

Udvalget kunne ikke gøre noget

Hverken Jørn-Ole Didriksen (V) eller Jørgen Andersen (S) mener, at udvalget kunne have gjort noget anderledes.

- Jeg har svært ved at se, at vi kunne have gjort noget anderledes. Jeg synes vi tit har drøftet det her om hvor langt vi var, og vi har ventet på det svar fra KL, før vi kunne tage stilling, siger Jørgen Andersen (S).

Jørn-Ole Didriksen (V) er enig, men mener nogle andre bør have en løftet pegefinger.

- Jeg tror ikke, vi kunne have gjort det anderledes i udvalget, for det er en procedurefejl med nogle oplysninger, vi ikke har fået. Men selvfølgelig skal direktionen have en løftet pegefinger over det, og så må de få lavet en procedure i administrationen, så det ikke sker, og så man har overblik over alle indgående og udgående sager, siger Jørn-Ole Didriksen (V).

Slagelse Rådhus
Læs også
Kommune lod handicappede vente: Intern kommunikationsfejl satte sag på pause
Slagelse Rådhus
Læs også
Kommune lod handicappede vente: Intern kommunikationsfejl satte sag på pause

Derudover mener han, at udvalget på næste møde bør granske sig selv for at finde ud af, om man har de redskaber, der skal til.

Jørgen Andersen (S) er ikke sikker på, hvor skylden ligger. Han mener, forvaltningen bliver hængt ud.

- Jeg synes, vores forvaltningschef og dem, der har gjort et stort stykke arbejde her, de bliver hængt unødigt ud, for det er sådan set ikke deres skyld. Den ligger et andet sted, men hvor det er, det må man så finde ud af, siger han. 

Gør noget i pokkers fart

For at kunne rette op på fejlen nu og her, skal der ligge en politisk beslutning bag, men det mener Jørn-Ole Didriksen slet ikke bør stå i vejen for hurtig sagsbehandling.

- Så er det jo bare med at indkalde udvalget og byrådet i en pokkers fart, så vi kan tage de beslutninger, der skal tages, så vi kan tilgodese de borgere der har ventet og ventet, siger han.

Han vil selv forsøge at gøre, hvad han kan for at få orden i sagerne, siger han:

- Jeg kan prøve at påvirke systemet til, at vi får lavet den her afgørelse MEGET hurtigt, lyder det.

Kommunen må lægge sig ned

Det har til morgen ikke været muligt at få fat på borgmester Sten Knuth (V), og til TV ØST i aftes ønskede kommunaldirektør Ole Kristensen ikke at uddybe den beklagelse, som kommunen kom med i en pressemeddelelse.

Ifølge Jørn-Ole Didriksen (V) skal kommunen lægge sig ned. 

- Vi bliver nødt til som kommune og lægge os ned og sige mange gange undskyld til de mennesker, som har gået og ventet så længe på et svar, som var kommet åbenbart, siger han.

Han undskylder selv på vegne af kommunen:

- Det er dybt, dybt beklageligt, og jeg skal undskylde mange gange for det, borgerne har stået og ventet på til ingen verdens nytte. Det berører mig meget, at de mennesker har gået og ventet, siger han. 

facade_acv.jpg
Læs også
Kommune opkrævede for meget for transport af handicappede: Nu er sagen endt i dødvande
facade_acv.jpg
Læs også
Kommune opkrævede for meget for transport af handicappede: Nu er sagen endt i dødvande
Opdatering
Clock21. dec 2017, kl. 10:52
Opdateret med kommentar fra udvalgsmedlem Jørgen Andersen (S)

 


Nyhedsoverblik