Udvalgsformand om rottesag: Det har taget for lang tid

Formanden for Teknisk Udvalg i Næstved Kommune erkender, at det ikke bør tage fire år at få sat en stopper for rotteangreb på en forladt grund.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

På Toksværd Bygade har naboerne store problemer med rotter, der kommer op af et hul ved kloaken på en forladt ejendom.

Gennem de sidste fire år har to familier gentagne gange anmeldt tilstedeværelsen af rotter til Næstved Kommune, men lige lidt har det hjulpet.

Derfor har de nu valgt at gå til medierne med sagen.

- Vi får intet svar, når vi henvender os på mail eller telefon. Kommunen svarer kun, når vi henvender os via journalister, fortæller en af beboerne, Thomas Duus Jürgensen. 

Rotter Toksværd Thomas Duus Jürgensen
Læs også
Naboer til rotterede: Kommunen burde have gjort noget
Rotter Toksværd Thomas Duus Jürgensen
Læs også
Naboer til rotterede: Kommunen burde have gjort noget

Fire år er for længe

Den taktik har vist sig at give pote, for nu har Næstved Kommune givet ejeren af ejendommen et påbud om at lukke hullet, som rotterne kommer op af.

Men formanden for kommunens Teknisk Udvalg, Søren Revsbæk, er alligevel enig med beboerne i, at det er gået for langsomt.

- Hvis det virkelig har taget fire år, så er det for lang tid. Det må vi gøre bedre, siger han.

Den private ejendomsret er stopklods

Samtidig understreger han dog, at han ikke kender den konkrete sag, og at der kan være nogle lovmæssige grunde til, at sagsbehandlingstiden har været så lang.

- Vi har privat ejendomsret i Danmark, så kommunen kan ikke bare gå ud med en gravko og grave en mands kloakanlæg op. Der er man nødt til at give påbud og varsler, og det er så den proces, der er i gang nu, siger Søren Revsbæk.

- Først når påbuddet ikke bliver efterlevet, har kommunen mulighed for at gå ind på ejendommen og lave tiltag for ejerens regning. Det vil jeg se på på mandag, lover han. 


Nyhedsoverblik