Udvalgsformand: Jeg er skuffet over Pleje Plus

Udvalgsformand ærgrer sig over, at Pleje Plus ikke har strammet op før, nu hvor to enige udvalg har givet firmaet en tredje advarsel tirsdag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det omstridte plejefirma Pleje Plus fik tirsdag deres tredje advarsel af Lolland Kommune, fordi de har svigtet borgerne. Dermed er Pleje Plus et skridt nærmere en opsigelse af deres kontrakt.

Det var to enige udvalg med 16 medlemmer, som gav advarslen til plejefirmaet. Men selvom der i princippet er politisk flertal for at give firmaet en fyreseddel nu, så skal et enigt byråd træffe beslutningen om tre uger.  

Både kommunens Ældre- og Sundhedsudvalg, samt Økonomiudvalg deltog i dagens møde. Her deltog udvalgsformand Marie-Louise Brehm Nielsen, som er utilfreds med, at situationen med Pleje Plus ikke har ændret sig. 

Læs også
Borgmester efter ny advarsel: Derfor kan vi ikke fyre Pleje Plus endnu
Læs også
Borgmester efter ny advarsel: Derfor kan vi ikke fyre Pleje Plus endnu

- Jeg er rystet, jeg er skuffet, jeg er rasende over, at Pleje Plus intet lærer. At det bliver ved og ved, så derfor skal byrådet tage en beslutning nu, om hvad der skal ske, siger Marie-Louise Brehm Nielsen (V), som er formand for Ældre- og Sundhedsudvalget i Lolland Kommune.

Det er to sager, der udløser tredje advarsel til plejefirmaet, forklarer Marie-Louise Brehm Nielsen (V). Tilbage i april har en borger klaget over, at en nattevagt er udeblevet to dage i træk. Desuden har borgeren også klaget over, at et nødkald ikke blev besvaret. 

Som situationen er nu, må borgerne vente på en afklaring. Det er ikke optimalt, ifølge Marie-Louise Brehm Nielsen.

- Jeg kan godt forstå usikkerheden – den har jeg også selv haft hele tiden. Jeg kan jo ikke garantere, at folk får deres besøg om natten. Det er forfærdeligt, at jeg overhovedet skal sige det, siger Marie-Louise Brehm Nielsen. 

Pleje Plus bil
Læs også
Lolland: Ny advarsel til Pleje Plus efter alvorligt svigt
Pleje Plus bil
Læs også
Lolland: Ny advarsel til Pleje Plus efter alvorligt svigt

Skal have opsigelse med tre måneders varsel

Ved mødet deltog blandt andet Jorun Joensen (SF), som er medlem af Ældre- og Sundhedsudvalget. Hun er glad for, at plejefirmaet endelig får en tredje advarsel.

- For mig er det en forløsning. Det er det måske ikke for alle andre, men det er det for mig. Det er den vej vi må gå. Vi kan ikke som kommune leve med, at vi har nogle borgere, der ikke får det de skal have. Det er helt uacceptabelt. Så jeg håber på at samarbejdet slutter, siger Jorun Joensen (SF).

Derfor er Jorun Joensen stor fortaler for at Pleje Plus får en opsigelse, der giver dem tre måneder til at afslutte samarbejdet. Men hun understreger, at det er op til byrådet at beslutte det.

- Jeg går ind for, at firmaet får en opsigelse med tre måneders varsel, som man har alle andre steder. Det synes jeg er den rigtige måde at gøre det på og jeg håber det bliver beslutningen på næste byrådsmøde. Men jeg ved ikke, hvad det ender med, for jeg er kun én ud af 31, afslutter Jorun Joensen.

Den 22. juni skal byrådet tage endelig stilling til, om hvorvidt samarbejdet med Pleje Plus skal fortsætte. 

Læs også
Skleroseramte Karina: Advarsel til Pleje Plus er positiv
Læs også
Skleroseramte Karina: Advarsel til Pleje Plus er positiv

Nyhedsoverblik