Udlejningschef om ny fradragsregel: Jeg er så glad, det er helt fantastisk

Bundfradraget for sommerhusudlejning hæves fra 21.400 til 40.000 kroner.

Udlejningschef hos Feriepartner Møn-Stevns kan ikke få armene ned efter nyheden om, at bundfradraget for sommerhusudlejning hæves til næsten det dobbelte.

Nu er det blevet endnu sjovere at være sommerhusudlejer, for i fremtiden vil det betyde ekstra penge i kassen.

Et bredt politisk flertal er nemlig blevet enige om at hæve bundfradraget for sommerhusudlejning fra 21.400 til 40.000 kroner.

De første 40.000 kroner i lejeindtægter vil altså være skattefrie for sommerhusejere, der udlejer gennem et bureau, og det er Lone Dalthur, udlejningschef hos Feriepartner Møn-Stevns, meget glad for.

Dem, der allerede lejer ud vil komme til at leje endnu mere ud fremover, og så vil der komme flere nye til. Det er jo positivt.

Lone Dalthur, Udlejningschef hos Feriepartner Møn-Stevns

- Jeg danser jo rundt her. Jeg er så glad, det er helt fantastisk. Nu skal jeg ringe ud til flere sommerhusejere og spørge, om de vil leje ud, og det er lidt af en nyhed at sige, at bundfradraget nu er 40.000. Så har de flere penge, som de kan bruge på forbedringer på huset, eller hvad de nu har lyst til. Størstedelen af vores udlejere bruger nemlig også selv deres huse, fortæller Lone Dalthur. 

Læs også Politisk aftale: Sommerhusejere kan tjene flere penge på udlejning

Flere vil udleje deres sommerhus i fremtiden

Feriepartner Møn-Stevns dækker Stevns Kommune, Faxe Kommune og Vordingborg Kommune og råder i øjeblikket over 270 huse, men ifølge Lone Dalthur vil det tal stige i fremtiden.

- Et hævet bundfradrag vil betyde, at der kommer flere huse til udlejning. Dem, der allerede lejer ud, vil komme til at leje endnu mere ud fremover, og så vil der komme flere nye til. Det er jo positivt. Der er stor forskel på 21.400 og 40.000 kroner. Dem, der går og overvejer at købe et hus og kun skal bruge det lidt, kan så leje det ud resten af tiden, siger Lone Dalthur.

Læs også Se billederne: Her får du sommerhus til under en million

Udlejningschefen forventer, at Feriepartner Møn-Stevns vil komme til at udleje over 300 sommerhuse i fremtiden.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App