Udlændingestyrelsens nye placering er faldet på plads

Nu ligger det fast, hvor Udlændingestyrelsen får adresse, når den flytter fra hovedstaden til Næstved.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

På den såkaldte Posthusgrund tæt ved Næstved Station går et større nybyggeri snart i gang. Det er nemlig her Udlændingestyrelsen skal have til huse, når den får ny adresse som et led i regeringens store plan om udflytning af statslige arbejdsplader.

Det oplyser Udlændinge-. Integrations- og Boligministeriet i en pressemeddelelse.

Bygningsstyrelsen har ikke kunnet finde egnede ledige ejendomme, der imødekommer de behov, styrelsen og borgerne har.

quote Jeg er helt sikker på, at det vil få en positiv betydning for området

Inger Støjberg (V), udlændingeminister

- Jeg synes, vi har fundet den helt rigtige placering i Næstved, og jeg er glad for, at vi nu for alvor kan komme i gang, siger udlændinge-, integration- og boligminister Inger Støjberg (V) i pressemeddelelsen og tilføjer:

- Der har jo helt naturligt været mange spørgsmål til, hvornår Udlændingestyrelsen så rent faktisk flytter. Nu vil man kunne se byggeriet skride frem, og i sidste ende får vi en attraktiv og velfungerende bygning, som er skræddersyet til formålet.”

Klar om tre år

Ministeriet har valgt at bygge nyt for at sikre en ”mere sammenhængende, effektiv og moderne bygning, hvor Borgerservice kan få en særskilt indgang.” Samtidig er beliggenheden tæt på Næstved Station praktisk for medarbejdere og borgere, der kommer med toget.

Bygningsstyrelsen regner med, at det vil tage tre år, før Udlændingestyrelsen og de mellem 350 og 400 medarbejdere kan rykke ind i de nye lokaler.

- Nu flytter vi op mod 400 arbejdspladser til Næstved, og jeg er helt sikker på, at det vil få en positiv betydning for området. Det har taget lidt længere tid, end vi havde regnet med, men nu får vi til gengæld den helt rigtige løsning, siger Inger Støjberg.

Næstved Kommune betaler for, at der bliver opført parkeringspladser tilsvarende det antal, der i dag er på Posthusgrunden, et andet sted i midtbyen.


Nyhedsoverblik