Udflyttede statslige arbejdspladser var genbrug

174 af de 189 statslige arbejdspladser, der flyttes til Næstved Kommune, blev allerede i sommer givet til kommunen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Selv om Næstved på papiret igen er blandt de store vindere, når det kommer til at vinde statslige arbejdspladser i den nye store udflytningsrunde, så er det dog ikke tilfældet. Langt hovedparten af de nye arbejdspladser er nemlig allerede én gang tidligere blevet tildelt kommunen.  Det skriver Sjællandske.

Regeringen lovede allerede i juni 2017 Næstved et skattecenter med 174 stillinger – men skattecenteret er alligevel en del af regeringens plan Bedre Balance II, der blev præsenteret onsdag. Nettotilgangen til Næstved er derfor 15 stillinger, der tilføres Udlændingestyrelsen i byen.

Udlændingestyrelsen blev allerede flyttet til Næstved som led i den tidligere udflytningsbølge fra København – men medarbejderne sidder stadig i København, da der var problemer med at finde egnede lokaler til de samlet set 400 arbejdspladser, der dengang blev flyttet ud. Tidligst til sommer ventes byggeriet af deres nye bygning at komme i gang.

Samlet set flyttes 1600 arbejdspladser ud af København som led i den nye plan Bedre Balance II. I den første bølge blev 3900 stillinger flyttet ud af København.


Nyhedsoverblik