Uddannelsesvalg på Hårslev Efterskole

MIN HVERDAG: Eleverne på Hårslev Efterskole skal til at vælge ungdomsuddannelse. Derfor har de lavet en uddannelsesmesse for hinanden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Nu er det tid til at landets unge skal tage stilling til, hvad de gerne vil i forhold til valg af ungdomsuddannelse. Det gælder også for eleverne på Hårslev Efterskole.

Løbende gennem hele efterskoleåret har eleverne på Hårslev Efterskole forholdt sig til deres fremtid. Der har været brobygningsforløb, skolen har afholdt erhvervsemnedage, der har været gæstelærere på skolen og eleverne har haft samtaler med skolens studievejleder, fortæller Kirstine Biørn fra efterskolen i en mail til TV ØST.

Lavede uddannelsesmesse

Som afslutning på denne proces lavede eleverne fredag før vinterferien deres helt egen uddannelsesmesse for hinanden. Messen er resultatet af den såkaldte OSO - Obligatorisk Selvvalgt Opgave - hvor elever i 10. klasse skal lave en opgave om en uddannelse eller et job.

Men i stedet for at skrive en rapport eller stil lavede eleverne på Hårslev Efterskole en informationsstand, som til en rigtig uddannelsesmesse og satte sig godt nok ind i området, de har valgt, så de kunne fortælle elever, forældre og søskende om det.

- Hele formålet med den noget utraditionelle tilgang til OSO-opgaven er, at man kommer meget mere i dybden, når man pludselig skal fortælle andre om en uddannelse frem for at undersøge den bare for sig selv. Desuden har det givet eleverne frihed til på kreative måder at præsentere de forskellige uddannelser, fag  og jobs, fortæller Kirstine Biørn.

I videoen ovenfor fortæller Emilie Rademacher om journalistuddannelsen. Nicoline Hansen og Mathilde Friis fortæller om frsøruddannelsen. Caroline Kramer fortæller om sygeplejerskeuddannelsen.


Nyhedsoverblik